Новият собственик на Локо София: Клубът трябва да просперира


Н. Гавазов

Новият собственик на Локо София: Клубът трябва да просперира

Новият собственик на Локомотив София Веселин Стоянов говори за първи път пред медиите. Бизнесменът обяви, че бюджетът на "железничарите“ за новия сезон е осигурен. Шефът на клуба от "Надежда“ разкри, че скоро ще бъде обявен новият генерален спонсор.

"Винаги сме си партнирали с г-н Иван Василев, помагали сме си. Поех този риск и отговорност, като предложих да поема издръжката на клуба. Знаете, че се оттегли и основният спонсор. Локомотив не заслужава да бъде заключен, затворен. За мен никога не е било самоцел да бъда собственик на този клуб, но любовта ми е безгранична, трябва да надграждаме. Локомотив трябва да просперира.

За 2024/2025 година бюджетът е подсигурен, няма да има никакви финансови сътресения. Бюджетът е толкова, колкото да функционира нормално Локомотив. Съвместната ми работа с г-н Василев ще продължи, той има по-голям опит от мен.

Смятам и желая добрите времена за Локомотив да дойдат. Не буди съмнение, че с г-н Василев ще си партнираме. Има нова компания, която ще е спонсор, скоро ще бъде оповестена. Предстоят и промени в ръководството – да се тушира напрежението между ръководство и фенове“, каза Веселин Стоянов.

"Във вторник се състоя среща с новата охранителна фирма, с феновете на Локомотив и с част от ръководството. Коментирахме цените на билетите, казано беше, че е важно да няма конфронтация. Че ще има инциденти, безспорно е, но поне да ги сведем до минимум. Диалогът беше започнат.

Иво Котев ще бъде изпълнителен директор на Локомотив, а Бойчо Величков ще е технически директор. Трябва да се назначи методист в школата на клуба. Конкретни цели за новия сезон като класиране няма, но не трябва да се борим за спасение. С това, което разполага като бюджет и футболисти, капацитетът е да сме в първата осмица.

Бизнесът ми не е сенчест. Фирмата, с която се занимавам, е за боеприпаси. Фирмата е от 20 години основана. Друго направление е за взривни материали, работим по кариери, осъществяваме транспорт на опасни материали, имаме и охранителна дейност. Лицензът ни е издаден от министерството“, добави новият собственик на "железничарите".

  Сподели
98