ЦСКА – София удари на камък за Тачи


Н. Гавазов

ЦСКА – София удари на камък за Тачи

Най-популярната германска медия "Билд“ потвърди, че Кайзерслуатерн е отхвърлил офертата на ЦСКА-София за ганайския нападател Ричмънд Тачи. Немската медия определи като "незадоволително“ предложението на "червените“.

25-годишният нападател засега ще остане при "червените дяволи“, като от клуба имат желание да го задържат, освен ако не се появи по-примамливо предложение. Тачи се представи солидно през миналия сезон във Втора Бундеслига, след като се отчете с 3 гола и 7 асистенции.

"Неговото впечатляващо представяне накара клуба да не желае да се раздели с нападателя, освен ако не бъде предложена значителна трансферна сума, която може да бъде реинвестирана в отбора. Първата оферта на ЦСКА за Тачи беше отхвърлена незабавно“, съобщи "Билд“.

Все пак има надежда трансферът да стане факт и тя се крие в голмайстора на Инглощат от миналия сезон Яник Маузе, който Кайзерслаутерн привлече наскоро. Реално се очаква той да играе вместо Тачи в титулярния състав.

Според "Transfermarkt“ текущата пазарна стойност на Ричмънд Тачи е 800 000 евро. Ганаецът, който има и немски паспорт, стартира като титуляр в първата контрола на "лаутерите“ след старта на подготовката.

Припомняме, че ЦСКА-София се цели и в наглед още по-непостижим трансфер. "Червените“ искат да вземат под наем Муса Дженепо от Стандарт Лиеж, който е основен футболист на тима, а през 2019 година Саутхамптън плати за правата му 16 000 000 евро.

  Сподели
115