Лудогорец се разделя с аржентинец


Н. Гавазов

Лудогорец се разделя с аржентинец

Само дни, след като изпрати Мунир Шуиар под наем в швейцарския Цюрих, Лудогорец е на път да се раздели с още един от футболистите, които не попадат в плановете на треньора Георги Дерменджиев, пише днес "Мач Телеграф".

Става дума за аржентинския бранител Франко Русо. През пролетта той игра под наем в белгийския Льовен, за които записа 12 мача и вкара 1 гол. Във въпросния клуб са останали доволни от опитния играч, като те имат опция за закупуването му, която навярно ще упражнят през юли.

Понастоящем Русо е оценен на 900 000 евро. 29-годишният бранител дойде от Майорка през януари 2023 г. Той записа 38 мача, в които вкара 3 гола. Русо обаче не успя да се пребори с конкуренцията на Оливие Вердон, Сонко Сундберг и Диниш Алмейда и шефовете на Лудогорец, както и самият футболист, решиха, че за него ще е по-добре да отиде в друг клуб, в който да играе редовно.

Русо беше привлечен за 1,1 млн. евро и сега от Разград се надяват да избият поне част от парите, които дадоха за него. Трябва да се отбележи, че наемът на аржентинеца в Льовен струваше 300 000 евро.

  Сподели
55