ЦСКА-София победи румънци


Н. Гавазов

ЦСКА-София победи румънци

ЦСКА-София победи с 2:1 румънския Политехника Яш в своята трета лятна контрола. Срещата се игра в Банско, където червените са на лагер.

Първото добро положение в мача бе на сметката на ЦСКА-София и дойде в четвъртата минута, когато Георги Чорбаджийски стреля от воле след центриране от свободен удар на Сейни Санянг, но бе спрян от бранител на Поли Яш, който изчисти топката.

Минута след това Политехника също имаше шанс за попадение, след като Гонсало Тейшейра стреля от дистанция, но разстресе напречната греда на вратата, пазена от Густаво Бусато.

В осмата минута Тибо Вион центрира към Матиас Фаетон, който с глава стреля в аут. Две минути след това Фаетон бе изведен по левия фланг и напредна към наказателното поле на Политехника, като нанесе тежък удар, който обаче бе блокиран от бранител на румънския тим.

В 13-ата минута Иван Тасев стреля силно, бранител на Политехника игра с ръка в наказателното поле и главният съдия Иво Андреев отсъди дузпа. Зад топката застана Матиас Фаетон, който стреля към долния десен ъгъл, но бившият вратар на Реал Мадрид Хесус Фернандес спаси.

В 18-ата минута Сейни Санянг центрира от ъглов удар на първа греда, като Браян Кордоба успя да засече с глава, но прати топката над вратата на Политехника.

В 39-ата минута ЦСКА-Спфия излезе напред в резултата. Георги Чорбаджийски се възползва от груба грешка в отбраната на румънците и отне топката от противников защитник, след което я пусна на Матиас Фаетон, а той на празна врата нямаше как да сбърка и се разписа за 1:0.

Пет минути по-късно Тобиас Хайнц центрира на втора греда, където Браян Кордоба бе оставен непокрит и стреля с глава, но покрай вратата на Фернандес. Това бе и последната интересна ситуация за първата част.

На старта на второто полувреме Томислав Стипич смени почти целия си състав, с изключение на голмайстора Фаетон. В 47-ата минута след продължително нападение  отляво, Станислав Шопов нанесе удар, който бе слаб и Фернандес улови. В 55-ата минута Марк-Емилио Папазов смени Фаетон и така целият състав на "червените“ от първата част бе променен.

В 68-ата минута ЦСКА-София стигна до второ попадение. След атака отдясно топката стигна до Алесандро Николов, който от дъгата нанесе удар, който рикошира коварно в тялото на бранител на Поли Яш и прехвърли вратаря Хесус Фернандес, навесявайки мрежата му за 2:0.

В 75-ата минута Политехника Яш успя да върне едно попадение. След центриране от корнер на първа греда Николас Самайоа бе изпуснат от защитата на червените и с удар с глава към далечния ляв ъгъл прати топката в мрежата за 2:1.

  Сподели
55