Лудогорец размаза Университатя


Н. Гавазов

Лудогорец размаза Университатя

Отборите на Лудогорец и румънския Университатя Крайова завършиха при резултат 4:1 в последна проверка за разградчани по време на лятната им подготовка в Австрия.

Лудогорец демонстрира много добра форма от началото на подготовката, като спечели три от три, вкарвайки цели осем гола и запазвайки вратата си без попадение. "Орлите“ изглеждат пределно мотивирани да покажат най-доброто си лице на старта на сезона, който ще е срещу Динамо (Батуми) от първия предварителен кръг на Шампионската лига.

В първите минути мача двата тима действаха доста предпазливо, като играта се водеше предимно в центъра на терена. В 8-ата минута дойде първата реална възможност за гол в мача, която бе на сметката на румънците. Иван без изведен зад отбраната на българския тим, след като Сонко Сундберг не успя да пресече паса към нападателя на Университатя. Иван напредна и стреля силно с левия крак, но неточно.

Лудогорец отговори с добра атака отдясно, при която Кайо Видал напредна много добре и нахлу в наказателното поле, но подаването му бе пресечено и топката излезе в корнер.

Българският шампион успя да поведе в резултата още при първата си по-опасна атака, която дойде след половин час игра. След груба грешка при изнасянето на топката от страна на бившия играч на Левски Гьоко Зайков, Педро Нареси отне в половината на Университатя, а веднага след това последва пас към Кайо Видал отляво, който бе оставен абсолютно сам. Атакуващият футболист на "орлите" напредна към наказателното поле и с удар по диагонала откри резултата.

Само седем минути по-късно Лудогорец удари а втори път, като този път в основата на попадението бе Ивайло Чочев, който изработи гола за Рик Джонатан. Чочев отне топката около централната линия и с отличен пас към левия фланг намери Рик, който се откъсна от отбраната на Университатя, излъга вратаря и на празна врата се разписа за

На почивката старши треньорът на "орлите" Георги Дерменджиев направи три промени в състава си, като в игра се появиха Сон, Бърнард Текпетей и новото попълнение Едвин Куртулуш, които замениха Аслак Фон Витри, Тодор Неделев и Оливе Вердон.

Веднага след появата си в игра, ърнард Текпетей имаше възможност да обстрелва противниковата врата, но мерникът му изневери и той прати топката в аут.

Следващият шанс в мача отново бе на сметката на разградчани. Руан Круз имаше възможност да стреля от границата на наказателното поле, отправяйки коварен удар под гредата. Стражът на Универститатя успя да избие в корнер.

След острото центриране на Бърнард Текпетей от ъгловия удар, никой не успя да играе с топката в наказателното поле и тя попадна в необезпокоявания от никого Сон. Бранителят стреля силно по диагонала и не сгреши – 3:0.

Малко след третия гол на Лудогорец, новото попълнение Едвин Куртулуш притесни щаба на разградчани. Той получи проблем в глезена и имаше нужда от лекарска помощ. В крайна сметка бранителят се завърна на терена накуцвайки.

Цифровото изражение на резултата набъбна още повече в 62-ата минута, когато Ивайло Чочев направи 4:0. След нова грешка в отбраната на Университатя, Руан Круз открадна и стреля технично, но топката срещна левия страничен стълб. След това коженото кълбо попадна на пътя на Чочев, който без никакви проблеми на празна врата реализира

  Сподели
50