Член на Борда на Берое подаде оставка


Н. Гавазов

Член на Борда на Берое подаде оставка

Един от членовете на Борда на директорите на Берое - Иван Янакиев, обяви в профила си във Facebook, че подава своята оставка.

Ето какво написа той в социалните мрежи:

"Днес си подавам оставката като член на борда на директорите на ПФК "Берое". Приех предизвикателството да бъда част от управлението без колебание. Като дългогодишен ултрас, исках отблизо да наблюдавам случващото се в отбора на сърцето ми и да бъда коректив при взимането на решенията, ако те са в ущърб на клуба.

За мен е недопустимо да остана част от това ръководство, което за една година унищожи граденото с много труд и инвестиции от хората, управлявали правилно клуба, преди да дойде Ернан Банато.

Това ръководство пристигна с обещания за инвестиции от 5 милиона евро, с намеренията "Берое" да се конкурира с "Лудогорец" и ЦСКА, материалната база на ДЮШ да се подобри и приоритет да бъде развитието на собствени кадри от школата и налагането им в първия отбор.

Нищо от това не се случи. Напротив - разби се прекрасен работещ колектив от треньори и служители, които обичат отбора. Заради финансовите неуредици и безкрайните обещания за изплащане на натрупаните възнаграждения и подобряване условията на тренировъчния процес на децата и треньорите, ситуацията стана нетърпима.

Не мога да гледам безпомощно болката в очите на родителите и липсата на елементарни условия за работа на треньорите. Въпреки това те устояват и тренират децата, печелят турнири и медали. Нормално е в така създалата се токсична среда, четирима от тях да напуснат. Прибавяме и доктора, масажиста и администратора, очаква се и още служители да направят същото.

Тръгвам си, защото децата на "Берое" са най-важни за мен. Винаги ще бъда на тяхна страна - срещу някой, който се опитва да им отнеме правото да спортуват и да се изграждат, като футболисти и личности от школата на ПФК "Берое". За по-малко от месец са напуснали 40 от тях. Може би изпуснахме с лека ръка поредния нов талант.

Решението ми е окончателно. Сърцето ми винаги ще тупти със зелен цвят. Само "Берое!".

  Сподели
56