Славия ще излъже Левски в най-старото столично дерби


В. Мухарски

Славия ще излъже Левски в най-старото столично дерби

Левски - Славия
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 08.08.2011
Час: 20:00
Съдия: Ивайло Стоянов

Левски приема Славия на стадион “Георги Аспарухов” в най-старото столично дерби. Двубоят ще бъде от първи кръг на родната “А” група. Единственото предимство на “сините” е фактора домакинство.

Мениджърът на Левски Георги Иванов-Гонзо има огромни проблеми в защита преди този мач. До последно считаният за почти сигурен заместник на контузения национал на България Йордан Милиев - Иво Иванов, не тренира на пълни обороти с отбора заради травмата, която го измъчва. По този начин и двамата титулярни защитници на “сините” от миналия сезон няма да са на разположение на Гонзо за старта на сезона.

Данчо Милиев, който дори не попадна в групата на националния отбор за двубоя с Беларус, ще бъде извън игра за три седмици. Очаква се в центъра на отбраната да действат легионерите Грийн и Ларс Рисп, които играха в защитата на Левски при отпадането от словашкия Спартак Търнава. Гонзо не остана доволен от тази двойка централни защитници, но друг вариант пред него няма.

Друга неприятна новина за треньорския щаб на “сините” е травмата на Влади Гаджев.
Вероятно спортно-техническият щаб на отбора ще се вслуша в лекарските препоръки, които са халфът да почива поне 4-5 дни, преди да започне отново максимални натоварвания. В противен случай има риск контузията му да се задълбочи, което ще влоши още повече състоянието на полузащитника. Подобно на колегата си Милиев, Гаджев също ще пропусне контролата България - Беларус в сряда.

За шведа Рисп срещата със Славия ще бъде трета в рамките на 10 дни. Той изигра 90 минути в София срещу Спартак Търнава и 120 в Словакия и сега отново ще трябва да носи отбраната на "сините" на гърба си.

Наставникът на “белите” Мартин Кушев има амбицията отборът му да се класира в челната тройка през този сезон, като според него това би било един добър подарък за 100-годишнината на отбора.  Капитанът на отбора Богомил Дяков все още не е възстановен. Той получи тежка контузия в коляното по-рано през годината и ще отсъства от игра до края на есенния дял на шампионата.

Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

13 юли Левски - Амкар Перм 0:0 (Приятелска среща)
16 юли Левски - Словачко 0:0 (Приятелска среща)
19 юли Левски - Ашдод 1:1 (Приятелска среща)
28 юли Левски - Спартак Търнава 2:1 (Лига Европа)
04 август Спартак Търнава - Левски 2:1 - 5:4 сл. дузпи (Лига Европа)

Славия:

06 юли Славия - Бдин Видин 2:1 (Приятелска среща)
18 юли Славия - Черно море 1:0 (Приятелска среща)
23 юли Славия - Монтана 1:0 (Приятелска среща)
26 юли Славия - Банско 1:1 (Приятелска среща)
31 юли Славия - Аполон 2:2 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Левски - Славия

120 мача
59 победи за Левски
41 равенства
20 победи за Славия
Голова Разлика: 207:121 за Левски


Коефициенти от bet365:
Левски - 1.22
Равен - 5.50
Славия - 10.00

Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.22
Равен - 5.25
Славия - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210