Лудогорец привлече национал на Швеция


Н. Гавазов

Лудогорец привлече национал на Швеция

Лудогорец реализира трети входящ трансфер. Тринадесеткратните шампиони привлякоха национала на Швеция Едвин Куртулус, който играе на поста централен защитник. Ръководството на "орлите" финализира успешно преговорите с Хамърби в петък, а бранителят междувременно премина медицинските изследвания и фитнес тестовете. Той ще се присъедини към Лудогорец на лагера в австрийското градче Бад Харинг още днес, а утре ще бъде представен официално от спортния директор Георги Караманджуков.

Едвин Куртулус дълго време е наблюдаван от скаутското звено на Лудогорец, но трансферът му стана възможен сега. В Швеция 24-годишният бранител е играл за Халмщад преди да бъде привлечен от Хамърби. За клуба от Стокхолм в рамките на два сезона и половина Куртулус е записал 66 мача и е отбелязал три гола. Понастоящем Едвин е национал на Швеция, като вече е изиграл 4 официални мача. Има и 21 срещи за младежкия национален отбор на Косово.

"За мен е чест да дойда в такъв амбициозен клуб като Лудогорец, който винаги има високи цели. Нямам търпение да се включа в тренировките и мачовете", сподели Куртулус на тръгване за Австрия.

Трансферът на шведския национал е трети такъв за Лудогорец от началото на лятната подготовка. Преди него тринадасеткратните шампиони привлякоха германския вратар Хендрик Бонман и национала на Кабо Верде Дерой Дуарте, който утре също ще бъде представен официално като футболист на Лудогорец.

Това е Едвин Куртулуш

Роден на 5 март 2000 г. в Халмщад

Ръст: 187 см.

Пост: централен защитник

Юноша на Халмщад

СЕЗОН ПО СЕЗОН

2019 - Халмщад 11/0

2020 - Халмщад 18/1

2021 - Халмщад 29/0

2022 - Хамарби 27/2

2023 - Хамарби 27/0

2024 - Хамарби 12/1

За националния отбор на Швеция: 4 мача

За младежкия национален отбор на Косово: 21 мача

  Сподели
84