Легенда на Левски: Имахме нужда от нападател като Алекс Колев


FUTBOL-TV

Легенда на Левски: Имахме нужда от нападател като Алекс Колев

Бившият треньор и футболист на Левски - Михаил Вълчев - даде интервю пред "Тема Спорт", в което основен акцент бе трансферът на Алекс Колев и с какво може да помогне на тима националът. Славният нападател на "сините" направи сравнение между родния таран и Рикардиньо и посочи къде още трябва да бъде подсилен отборът. Вълчев сподели очакванията си за новия сезон и целите, които трябва да преследват столичани.

Г-н Вълчев, Левски обяви привличането на Алекс Колев. Какво е мнението ви за този трансфер?

- Левски имаше нужда от такъв централен нападател. Тип таран, който умее да задържа топката, да влиза в комбинации със своите съотборници и да е силен във въздуха. Предполагам, че ще върши работа, защото сините търсеха точно такъв футболист. Има основните качества за един централен нападател, а сега остава да подплати работата си с вкарването на голове, което е най-важното.

Каква е разликата между него и Рикардиньо?

- Рикардиньо по-малко участва в играта, не е толкова комбинативен. Да, вкарва голове, но неговите действия на терена са зависими от пробивите по фланговете и центриранията на крилата или бековете. Често се и изключваше от случващото се на терена в периоди от мачовете. Докато, както казахме, Алекс Колев е с по-различен профил на централен нападател и неслучайно стана голмайстор на първенството.

Станислав Генчев заяви, че ще залага на двама нападатели в предни позиции. Може ли по едно и също време на терена да са Алекс Колев и Рикардиньо?

- Не знам дали това ще се случи. Мисля, че двамата не могат да стартират един до друг и да бъдат забити в предни позиции. Единият от нападателите трябва да играе в по-задни позиции и да бъде по-раздвижен, като Ел Джемили, Евертон или Фабио Лима. Играч, който да се връща, да иска топката и да помага на халфовата линия. Предполагам, че Станислав Генчев ще си прецени най-точно на кого да разчита, но на мен ми се струва, че ще се заложи на един типичен таран и по-креативен футболист до него.

До момента Левски привлече нападател и двама крайни защитници. Къде е задължително да бъде подсилен още тимът?

- Да, имаше голяма нужда Левски да привлече конкуренция на Цунами и Галчев, както и на Рикардиньо. Генчев заяви, че иска централен защитник и дефанзивен халф, което е много точно, за да може да се запълни дупката, която бе оставена от Андриан Краев. Бранител обаче е наложителен, защото реално в момента Келиан ван дер Каап и Кристиан Димитров са играчите в средата, след като бе продаден Хосе Кордоба, а и разтрогнаха с уругваеца Фернандес. Треньорът каза и че ще бъде привлечен вратар, но не знам на този етап дали ще бъде взет такъв. Не ми се вярва Левски да вземе над 5 нови футболисти. Целите ще са високи, но дали ще се успее, е друг въпрос.

Може ли да се приеме като плюс, че Левски няма да участва в евротурнирите и Станислав Генчев ще има повече време да работи с отбора?

- За мен не е плюс. Левски трябваше да се класира за Европа и да покаже футболистите си на международната сцена. В родното първенство е съвсем различно. Някой играч може да се представи отлично, да хване окото на чужди клубове и да бъде продаден за добри пари, както се случи през зимата. На всяка цена следващата година сините трябва да бъдат в евротурнирите, защото това ще бъде провал и няма да говори добре вече за марката Левски.

На старта на новия сезон Левски гостува на Локомотив София, а в петия и осмия кръг са дербитата с Лудогорец и ЦСКА. Може ли да се каже, че програмата е приемлива за сините?

- Да, може да кажем, че е приемлива. Локомотив София в момента не е в добро състояние и Левски е задължен да направи добър старт. Предполагам, че ще има еуфория в началото на първенството и покрай новия треньорски щаб. Важното е да се започне с победа и по този начин феновете ще пълнят стадиона, не го казвам от финансова гледна точка, а от емоционалната, защото привържениците постоянно доказват, че си обичат отбора.

  Сподели
68