Лудогорец прегази словенци в първата си контрола в Австрия


Н. Гавазов

Лудогорец прегази словенци в първата си контрола в Австрия

Лудогорец започна мощно летните си контроли, побеждавайки с 5:0 новака в словенския елит Приморие. Силен мач записа Тодор Неделев, който взе любимия си номер 8, освободен от Клод Гонсалвеш. Неделев даде 2 асистенции за първите 2 гола – на Делев и Рик. Дебют за мъжкия тим на Лудогорец записаха талантите Филип Гигов и Олесий Сиров, който е руснак, както и новият вратар - германецът Хендрик Бонман.

Още в 7-ата минута Неделев подаде към Спас Делев. Той овладя в наказателното поле, справи се със съперник, и отбеляза хладнокръвно. В 12-ата минута "орлите“ стигнаха до втори гол. Рик Джонатан получи хубаво подаване в пеналтерията и с прецизен изстрел в далечния ляв ъгъл не остави шансове на вратаря Тони Мачан. Неделев отново асистира. Седем минути след това новото попълнение на разградчани Хендрик Бонман спаси удар на Елвин Сулянович. В 38-ата минута Лудогорец получи правото да изпълни дузпа след игра с ръка на футболист на Приморие. Оливие Вердон изпълни, вратарят спаси, но топката се върна на пътя на бранителя на Лудогорец и той вкара.

Четири минути след това Аслак фон Витри отбеляза четвърто попадение след хубава атака на българския шампион. В самия край на редовното време появилият се като резерва Кайо Видал също се вписа в листата на голмайсторите, прехвърляйки технично вратаря на словенците, за да покачи до 5:0 и оформи крайния резултат в Австрия.

  Сподели
66