Левски ще получи 100 000 от трансфера на Жерард


Н. Гавазов

Левски ще получи 100 000 от трансфера на Жерард

Левски ще вземе 100 000 евро от преминаването на Стивън Жерард Гаоте в Рен, съобщава "Тема спорт". 16-годишният талант подписа с френския тим в понеделник и сините ще бъдат компенсирани с тази сума по правилата на ФИФА. Крилото отказа да парафира професионален контракт със столичани, с което вбеси изпълнителния директор Даниел Боримиров. "Левски няма за какво да дундурка подобни юноши, които не искат да останат на “Герена". Достатъчно бяхме търпеливи, направихме и доста компромиси, като го пуснахме да ходи на проби в чуждестранни отбори“, заяви през април Боримиров.

Юношеският национал на България изкара пробен период в Рен в края на миналата година, като след това води подготовка с представителния тим на Левски по време на лагера в Турция и взе участие в някои от контролите, но младият футболист не намери място в групата на сините след подновяването на шампионата и желанието му бе да продължи в чужбина.

През миналия сезон талантът записа три мача за дубъла на Левски в Югозападната Трета лига. В Елитна група U17 изигра 15 мача, в които вкара 6 гола.

  Сподели
84