Сменят името на Литекс


Н. Гавазов

Сменят името на Литекс

Футболният отбор на Ловеч ще остане да играе във Втора лига, след като Общината прие като дарение от дружество "Ловеч-спорт 96“ градския стадион, тренировъчната база с прилежащите ѝ терени и сгради и придоби безвъзмездно и собствеността на фирмения клуб Литекс. Това каза пред БТА кметът на Ловеч Страцимир Петков.

Той обясни, че в най-скоро време ще се насрочи Общо събрание на сдружението "Футболен клуб Литекс – Ловеч“ и ще се избере нов Управителен съвет. Той ще реши какво да бъде името на отбора, тъй като желанието на дарителите е да не бъде Литекс.

"Няма да е пречка промяната на името за участието на отбора в "Б“ група. Стадионът има лиценз, осигурено е и финансирането“, заяви кметът.

Той посочи, че отборът ще се издържа основно със спонсорство. Разговарял е с двама спонсора – местен и от София.

"Необходимите средства са смущаващо много, но тръгваме с оптимизъм. Амбициите на отбора са не само да играем в "Б“ група, а да борим шестицата“, каза още градоначалникът.

Той добави, че е разговарял вече с един треньор, който да поеме отбора, както и с настоящите футболисти. Футболната школа ще се запази и ще се привличат още играчи.

"В края на юли стартираме новия сезон. Най-вероятно ще имаме три контроли през лятната подготовка, а треньорът ще е известен до 10 дни“, обясни Страцимир Петков.

По думите му ще се предостави възможност на феновете да предложат цветовете, емблемата, името на отбора. За целта утре кметът има среща с тях.

"Когато отборът беше взет от г-н Гриша Ганчев, никой от нас не си е представял, че ще стигне до европейски клубни турнири и ще имаме такъв стадион“, коментира още Петков.

  Сподели
101