Керкез: Класирането в Европа ни дава увереност за новия сезон


Н. Гавазов

Керкез: Класирането в Европа ни дава увереност за новия сезон

Старши -треньорът на Ботев Пловдив – Душан Керкез, коментира важните теми, свързани с отбора, на старта на подготовката на "канарчетата“ за новия сезон, през който те ще играят в квалификациите на Лига Европа.

"До края на седмицата се надявам да обявим трансфери. Мисля, че до няколко дни ще можем, защото нашият спортен директор Артур Платек работи много упорито върху това. В момента групата ни не е пълна, има състезатели, които са с националните отбори, има други с проблеми. Дано се съберем до края на седмицата и очакваме новини за трансфери в близките дни“, заяви наставникът на "жълто-черните“ преди първата тренировка на тима преди новия сезон.

"Да, разбира се, но когато си завършил сезона с класиране за Европа, това носи позитивна атмосфера и ти дава увереност за следващия сезон“, доволен е наставникът на Ботев Пд.

"Първо искам да кажа благодаря на Брахими и Мертенс за това, което са дали на Ботев Пловдив. Така е във футбола. Надявам се Брахими да си намери колкото е възможно по-бързо нов клуба. За Мертенс – той явно намери по-доброто решение за себе си“, заяви Керкез за напусналите клуба Мохамед Брахими и Дилан Мертенс.

  Сподели
81