100 деца се явиха на кастинг на Лудогорец


Н. Гавазов

100 деца се явиха на кастинг на Лудогорец

Близо 100 деца от различни точки на страната се явиха на кастинга, обявен от ПФК Лудогорец, в търсене на млади таланти. С всяка следваща година интересът към Детско-юношеската академия на Лудогорец се увеличава и това доказаха многобройните малки футболисти , родени през 2012 и 2013 г., които изпълниха тренировъчния комплекс "Гнездо на орли“ в Разград в търсене на своето футболно развитие.

Спортните им достойнства бяха проверени чрез приемни изпити, които се извършват пред погледа на треньори. Физическите тестове подлагат на проверка бързината, координацията и силата на кандидатите да облекат зелената фланелка. В различни игрови форми момчетата имаха възможност да демонстрират какво умеят с топка в краката и да впечатлят треньорите на Академията. Представянето им бе заснето, като видео записите ще бъдат използвани при подбора на желаещите да станат част от“ гнездото“ на "орлетата“. Одобрените кандидати ще бъдат уведомени лично до края на юни.

След обстойни анализи, треньори и скаути решават кои момчета ще облекат зелената фланелка и кои следва да преминат вторичен кастинг. По този начин грешната преценка се свежда до минимум, а всички момчета разполагат с най-добрите шансове да влязат в редиците на Лудогорец. Веднъж част от семейството на 13-кратния шампион, то осигурява перфектните условия за развитието на млади таланти.

    "Благодаря на момчетата, които се явиха на кастинга. Напред ще продължат част от всички, но останалите призовавам да продължават вдъхновено да се развиват в сферата на любимия футбол", се обърна след края на кастинга директорът на Детско-юношеската академия на Лудогорец Радослав Комитов.

 

  Сподели
169