Алекс Колев: Имам разговори с Левски, но утре няма да подпишем


FUTBOL-TV

Алекс Колев: Имам разговори с Левски, но утре няма да подпишем

На специална церемония в Пресклуб "България“ нападателят на ФК Крумовград - Алекс Колев бе награден за Футболист №1 на месец май в анкетата на Пресклуба сред спортните медии и редакции. За отличната си игра в мачовете на Крумовград през месеца и вкарването на решителни голове, с които стана и Голмайстор на първенството, Колев получи 16 гласа от гласувалите 24 медии. Втори в класацията с 5 гласа е Цунами /Левски/, неговият съотборник Асен Митков има 2 гласа, а Петър Андреев /Локомотив Пд/ получи 1 глас.

След награждаването голмайсторът наefbet Лига благодари на всички, които са гласували за него и говори за двете контроли, които изигра с националния отбор срещу Румъния (0:0) и Словения (1:1), както и за евентуалното му преминаване в друг отбор през новия сезон . Колев заяви, че би излъгал, ако каже, че не се водят преговори за трансфера му в Левски. Той сподели, че има оферти и от чужбина, но предпочита да остане в България заедно със своето семейство.  

"Измина един доста тежък сезон, неочакван за Крумовград. Искам да благодаря на целия щаб, футболистите и феновете, че направихме силен сезон. Представихме се достойно дори в шестицата. Станах голмайстор на първенството. Не съм и предполагал, че може да се случи с отбор като Крумовград. Не го подценявам отбора, но е доста по-трудно с по-скромен и малък тим да постигнеш успехи. Щастлив съм от сезона и не ми се искаше да свършва“, каза Колев и подчерта:

"Ще излъжа, ако кажа, че няма разговори с Левски. Малко натоварващо ми идва всеки ден да излизат неща за Левски. А някои медии прекалявят. За 90% не знам от това, което е написано. Ще видим какво ще се случи. Имам договор с Крумовград и нищо не ми е съобщено от ръководството – дали са се разбрали, или не. Утре не подписвам с Левски, това мога да кажа. Има преговори. Ще видим докъде ще ги докараме. Дай Боже да се случат нещата. Желанието и на двете страни е да играя в Левски.Имам няколко оферти и от чужбина. Коментирахме с ръководството на Крумовград да отида на почивка и после да изберем. За мен лично  е по-добре да остана в България със семейството ми. Имам две деца, малкият трябва да почва училище. За мен е по-добре да учи в България, но ще видим. Още не съм го записал в школата на "Герена“, сега тренира в една частна школа в Пловдив. Нещата са далеч от подпис. Всичко е спекулации. На начален етап за разговорите“, сподели Колев и заяви,   че един футболист се чувства  най-добре между 30 и 35 години.


"Малко по-трудно възстановявам заради операциите, които претърпях, но се чувствам добре и във форма. Надявам се да показвам още по-добро лице. Вече имам повече самочувствие и може да показвам повече от качествата си“.

Колев бе категоричен, че серията на Крумовград от 15 мача без загуба бе много интересна. "След всеки един мач си казвахме с момчетата "Айде и следващия“. Не сме ритали "чобанската“, а играхме приятен за окото футбол. Постигнахме добри резултати срещу водещите отбори. Напрравихме супер сезон и всички сме много щастливи. Важно е да се потвърди, а не да се борим за изпадане,“, каза Колев и уточни, че новият старши треньор на Крумовград Атанас Рибарски е много  амбициозен.


" Работили сме заедно в ЦСКА 1948. Знам, че иска да се доказва. Същото беше с Генчев. Само трябва да държи колектива. Ако отборът се запази, защо да не повторим миналия сезон“, поясни Алекс Колев и  допълни, че за него проверките с националния отбор са били полезни.

"Вижда се добро лице на България. Господин Илиев има облик и стил на игра. Има неща, които да се подобряват. В защита отборът стои добре. Взехме си поука от предните мачове да не допускаме голове в края. Трябва да подобрим нещата в атака, за да сме по-креативни и да създаваме положения. Срещу Румъния не се получи да вкараме гол, но отборът започва да има облик, с който ще бъде една идея по-лесно в Лигата на нациите. Там ще играем с отбори от нашата черга и ще са важни победите“, каза Колев и заключи:


"За мен е безумие да отидеш за националния отбор и да нямаш мотивация, без значение кой е треньорът. Трябва да се влагаш на 100%, не подлежи на коментар. В последните шест мача показваме израстване. Виждаме го и в медиите. Те са първите, които критикуват националния отбор. Вижда се светлина в края на тунела. Викат се играчите във форма, не се подмладява. Идеята е да си във форма, да побеждаваш и да показваш добри игри“.

  Сподели
73