ЦСКА – София мести школата си в Слатина


Н. Гавазов

ЦСКА – София мести школата си в Слатина

ЦСКА-София е осигурил временен дом на своята школа, съобщава "Тема Спорт“. В следващите две години червените юноши ще тренират на комплекса на Висшето транспортно училище в столичния квартал "Слатина“. В момента този терен се използва от ФК Витоша 13. Новата власт в ЦСКА-София има големи планове за развитието на академията, като предстои да бъде изграден модерен комплекс за нейните нужди. Новината беше потвърдена и на пресконференцията на изпълнителните директори Стоян Орманджиев и Филип Филипов в началото на миналия месец.

"ЦСКА трябва да има база с игрища, общежитие, административна част, зона за възстановяване, фитнес. Нормални условия за трениране на затревен терен, изкуствена настилка, закрити игрища. Имаме идеята и най-важното е, че имаме и мястото“, заяви тогава Орманджиев.

Въпросната локация е комплексът до Военната академия в центъра на София. Там обаче предстоят ремонтни дейности, за да придобие той модерния вид, който от ЦСКА-София искат. Затова и в този период червените юноши ще тренират и играят в Слатина.

Сериозна роля при изграждането на новата база на армейците ще има Михаил Александров, обявиха от Борисовата градина през миналата седмица при представянето на новия си технически директор.

"Той ще отговаря за инфраструктурните въпроси в клуба като подобряване на базата в Панчарево и изграждане на модерна детско-юношеска школа. Александров има задълбочени познания в тази сфера, след като е един от малкото завършили престижната програма по мениджмънт на УЕФА – MIP с тясна специализация футболна инфраструктура“, гласеше анонсът на ЦСКА-София.

  Сподели
59