Гонзо: Ще бъдем безкомпромисни за лицензирането на отборите


FUTBOL-TV

Гонзо: Ще бъдем безкомпромисни за лицензирането на отборите

Президентът на БФС Георги Иванов коментира мачовете на България срещу Румъния и Словения, както и някои други теми около родния футбол, като се закани, че ще има безкомпромисно спазване на критериите за лицензиране.

"Трябва да сме доволни, че видяхме едни мотивирани футболисти в края на сезона. Дадоха всичко от себе си, но все пак това не трябва да ни кара да се възгордяваме, защото това бяха контролни срещи.

Резултатите най-добре говорят за един треньор, така че оценката за Илиан Илиев е положителна. Отборът е спокоен, балансиран, играе със самочувствие и желание", каза Иванов.

"Клубовете трябва да се подготвят за лицензирането, защото ще бъдем безкомпромисни. Ние трябва да защитим здравето и живота на хората. Едно е да играеш на стадион като днешния, друго е на някой, където е разруха. В съдийската комисия, а и в други ще бъдат променени. Има доста промени и в структурите на БФС. Очаквам да стабилизираме нещата и да работим така, че да стигнем поне до Европейското", каза още Гонзо.

"Ако искаме да се развиваме и да бъдем футболна сила трябва и държавата да помогне с инфраструктурата, защото тя е в окаяно състояние. Видяхме какви стадиони има в Букурещ. Само там са четири нови изградени", заяви Иванов.

  Сподели
119