ЦСКА 1948 би Славия и отива на плейоф за евротурнирите


FUTBOL-TV

ЦСКА 1948 би Славия и отива на плейоф за евротурнирите

ФК ЦСКА1948 победи с 2:0 като гост Славия в мач от 36-ия кръг в Първа лига и се класира за бараж за участие в Лигата на конференциите. Тимът от Бистрица има актив от 52 точки и ще се изправи срещу ЦСКА в решителен двубой на 31 май, който ще определи последния евроучастник от българското първенство.   

Още в петата минута гостите достигнаха до важно попадение. Реян Даскалов изведе с дълъг пас Педриньо зад защитата и бразилецът се разписа във вратата, пазена от Светослав Вуцов.

След десет минути игра Исак Соле центрира за Роберто Райчев, но ударът му с глава мина покрай вратата на гостите.

В 12-ата минута Педриньо изведе Евгений Сердюк, а нападателят направи двойно подаване с Неделко Пишчевич, след което прехвърли Вуцов, но топката се отби в напречната греда. Последва добавка на празна врата от Бирсент Карагарен. Голът беше отменен заради засада на Сердюк при първоначалния пас на Педриньо към него.

В 25-ата минута на двубоя Ертан Томбак центрира към Мартин Сораков, чийто шут беше блокиран от Теодор Иванов. Последва добавка от страна на Денислав Александров, но той би неточно.

Куентин Зеедорф отправи удар от далечна дистанция в 33-ата минута, но не намери очертанията на вратата на "червените".

Пет минути реди края на първата част Бирсент Карагарен се възползва от колебание в действията на Мартин Георгиев и отправи удар от съвсем близка дистанция, но кълбото премина покрай вратата на "белите". 

В 63-ата минута Неделко Пишчевич изведе Никола Илиев и младежкият национал на България също се разписа във вратата на домакините с удар в близкия на вратаря Вуцов ъгъл.   

Малко преди изтичане на редовното време гостите имаха възможност да се разпишат за трети път, но гредата спаси "белите" след шут на Педриньо.

Славия завършва на десето място в Първа лига един много колеблив сезон, който започна изключително слабо под ръководството на испанския треньор Хосе Мария Бакеро.

  Сподели
106