ЦСКА с издънка и срещу Локо Пловдив


FUTBOL-TV

ЦСКА с издънка и срещу Локо Пловдив

Локомотив Пловдив победи с минималното 1:0 ЦСКА в последния мач от сезона в Първа лига. Мачът се игра на "Лаута" и точен за пловдивчани бе Петър Андреев (5').

Срещата отново започна по неприятен начин за ЦСКА, като още в 5-ата минута домакините от Пловдив поведоха в резултата след гол с глава на Петър Андреев. В последвалия половин час играта се развиваше главно в центъра на терена, а "червените" установиха по-трайно владение на топката. До по сериозни опасности пред двете врати не се стигаше. Най-активни от тима на Стамен Белчев бяха Улаус Скаршем, Георги Чорбаджийски и Станислав Шопов. До края на полувремето играта бе накъсвана от чести нарушения и не предложи много футболни моменти. Почивката дойде при аванс 1:0 за Локомотив Пловдив.

Първата по-добра възможност за гол за ЦСКА дойде в 53-ата минута. Георги Чорбаджийски засече центриране отдясно на Иван Турицов, а ударът му с глава бе отклонен в напречната греда от стража Мартин Луков. Минути след това страхотна намеса с шпагат в наказателното поле на Сейни Санянг предотврати голово удар на играч на домакините.

В 72-ата минута хубав изстрел на Станислав Шопов с левия крак бе спасен от вратаря на Локомотив. Минута след това Георги Чорбаджийски и Емануел Шакич напуснаха терена, а на техните места се появиха Насо Цеков и Петко Панайотов. За двамата играчи от дублиращия тим на ЦСКА бе официален дебют с екипа на "червените".

ЦСКА упражни натиск в търсене на изравнителен гол. В 81-ата минута силен удар на Иван Турицов в наказателното поле с по-слабия му ляв крак бе отразен от Луков. Стамен Белчев направи поредна смяна в редиците си. Алесандро Николов, също юноша от втория отбор на ЦСКА, направи своя дебют, след като замени Станислав Шопов. В заключителните минути на двубоя ЦСКА създаде още няколко ситуации за гол, но те не се увенчаха с успех. Мачът завърши при резултат 1:0 за Локомотив.

Следващият мач на ЦСКА ще бъде бараж за влизане в предварителните кръгове на Лигата на конференциите, който е насрочен за 31 май (петък) на Националния стадион "Васил Левски". Съперник на "армейците" ще бъде Арда или ФК ЦСКА 1948.

  Сподели
127