Левски с престижна победа над юношите и резервите на Лудогорец


FUTBOL-TV

Левски с престижна победа над юношите и резервите на Лудогорец

Левски завърши сезона с победа над Лудогорец. "Сините“ се наложиха над шампионите с 1:0 с гол на Фабио Лима, а превъзходството в мача бе дори по-голямо и можеше да паднат и повече попадения. Разградчани обаче играха с голяма част от юношите и резервите си, като за първи път от години насам в тима личаха имена на едва двама чужденци.

Двубоят бе последен за капитана Николай Михайлов, както и за треньора Николай Костов. Точно заради това в началото имаше няколко церемонии. Клубът представи по безпрецедентен начин новата си мачова фланелка с огнено шоу и веенето й на терена. Левски бе подготвил специално изпращане за капитана Николай Михайлов, а освен това и за старши треньора Николай Костов. Приятелският тон бе факт и след подаръци от страна на изпълнителния директор на Лудогорец - Ангел Петричев към ръководството на "сините".

Двубоят започна с осезаем натиск на "сините“. В 6-ата минута Фабио Лима влезе в наказателното поле отдясно, но ударът му бе блокиран.

В 13-ата минута Марин Петков завърши хубаво подаване отдясно с удар, но той бе блокиран. Фабио Лима също не успя да добави. Секунди по-късно Николай Михайлов бе сменен под бурните овации на феновете на стадиона. Той бе изпратен с почетен шпалир от играчите и щабовете на двата отбора.

В 18-ата минута дойде първата ситуация за Лудогорец. След пробив на Спас Делев крилото пробва центриране, Ван дер Каап изчисти лошо на крака на Клод Гонзалвеш, но ударът на играчът на Лудогорец излезе в аут. След това положение Левски грабна изцяло инициативата и започна да създава положение след положение пред вратата на гостите. В 32-ата минута Марин Петков проби отдясно и пусна остра топка към Рикардиньо, бразилецът стреля от движение, но шутът бе избит в корнер. След изпълнението му Марин Петков стреля по диагонала  в аут. Минута по-късно Джевад Ел Джемили навлезе в наказателното поле с финтове и стреля коварно през бранител, но право в ръцете на стража на Лудогорец. В 36-ата минута Марин Петков стреля директно от фаул, но право в стената.

В самия край на полувремето гостите също имаха нелоша ситуация след остро центриране от фаул, но топката бе избита в корнер.  Така първата част завърши без голове.

В 47-ата минута Левски поведе. Асен Митков даде прекрасен извеждащ пас към Фабио Лима, който хладнокръвно изведе "сините“ напред в резултата – 1:0.

В 50-ата минута Лудогорец можеше да изравни. Найденов изведе Йоан Йорданов сам срещу Пламен Андреев, но младият играч на разградчани се засуети и не успя да нанесе стойностен удар. Секунди след това Галчев стреля от движение от въздуха, но над вратата. В 53-ата минута хубава атака на Левски завърши със силен шут на Мислович над вратата. В 56-ата минута Джемили получи топката и се оказа с твърде много пространство пред себе си. Той напредна и шутира силно, но стражът на Лудогорец се справи и изби топката.

В 75-ата минута Марин Петков стреля опасно от дистанция, но Дамян Христов се справи и изби пред себе си.  В 83-ата минута Мислович и Чандъров комбинираха отлично, вторият стреля, а топката се удари в гредата и след това в стража на Лудогорец и едва не влетя в мрежата. Секунди по-късно Мислович стреля опасно от дистанция, но Дамян Христов се справи.

В 85-ата минута Чандъров бе изгонен с директен червен картон заради високо вдигнат крак към гърдите на Николай Николов. До края не се случи нищо по-специално. Левски зарадва феновете си с победа, завършвайки на крайното 4-о място в класирането и няма да играе в евротурнирите.

  Сподели
90