Лудогорец излиза срещу Левски само с двама чужденци


Н. Гавазов

Лудогорец излиза срещу Левски само с двама чужденци

Лудогорец излиза срещу Левски в абсолютно непознат и експериментален състав, съобщава "Мач Телеграф“.

Само двама чужденци ще бъдат титуляри в тима на Георги Дерменджиев – израелецът Групер в отбраната и Клод Гонсалвеш в халфовата линия. Първият дълго време бе контузен и сега ще получи време да запише игрови минути. За Гонсалвеш пък това ще бъде последен мач с екипа на Лудогорец. Португалецът отказа да поднови договора си и от другата седмица става свободен агент. Той най-вероятно ще продължи кариерата си в полския колос Легия Варшава.

Сред титулярите днес на "Герена“ се очаква да бъдат трима от най-опитните българи в състава на шампионите – Спас Делев, Тодор Неделев, Ивайло Чочев и Георги Терзиев. Останалите ще са от втория тим на Лудогорец. Като цяло треньорът Георги Дерменджиев едва успя да събере група от 16 души, която да пътува до София.

Извън нея остава и капитанът на тима Антон Недялков, който преди няколко дни поднови договора си с "орлите“. За 6 сезона с екипа на разградчани той записа 189 мача, 3 гола и 21 асистенции. Сега реши да остане в Разград, макар и при по-ниски финансови параметри.

Любопитно е и отсъствието от състава на Лудогорец за днешния мач на голмайсторите на тима Руан и Квадво Дуа. Двамата са лидери в класацията за най-много голове в Първа лига. Руан има 14, колкото и Алекс Колев от Крумовград. Дуа е след тях с 13. Очевидно звездите са решили да не се борят за голмайсторския приз в първенството. Руан се надява съперникът му в тази класация Алекс Колев да не отбележи попадения в мача с Черно море и така наградата да отиде и за двамата.

  Сподели
89