Любо Пенев: Новият кмет на Пазарджик дойде и ни излъга


Н. Гавазов

Любо Пенев: Новият кмет на Пазарджик дойде и ни излъга

Старши- треньорът на Хебър  Любослав Пенев  сподели мнението си за победата с 3:1 над Етър, която осигури на пазарджиклии оставането в Първа лига.

"Срещата ми се стори много добра. Хебър е подготвен отбор. Резултатът не е случаен. Отборът има характер и изграден стил. Това минава през сериозен труд.

На преден план излиза трудът на момчетата през годината. Оставането не е случайно. Това е в основата на всичко. От миналото лято до днес единствената подкрепа, която имаше отбора, това са феновете. Миналото лято започнахме селекция и към Нова година отборът беше доста добре, но… Бившият и настоящият кмет са основните отговорници за състоянието на клуба. Благодарение на момчетата, на администрацията, на треньорите, на феновете, които не ни изоставиха – това е резултатът.

Но този отбор, този клуб трябва да има подкрепа. Ако всеки се бие в гърдите и казва "Аз от Хебър“, нека да покаже, а не само ние и феновете. Да видим тези страничните, които гонят политически изяви. Миналата година бившият кмет не си вдига телефона, не отговаря на съобщенията. Какво правим? Защо тогава трябва да продължим тази история, която написахме? Кажи "Не искам! Искам да потопим проекта“. Новият кмет изпраща грамоти. В едно спортно меню няма хранителен продукт с името "Грамота“. Спортни резултати не се постигат с меню "Грамота“. Надявам се да съм ясен. Футболистите, които си тръгнаха, е по тяхна вина, защото няма финансова стабилност.

По същата причина не дойдоха други футболисти, за да стане отборът още по-силен. Бившият кмет пое ангажименти миналото лято и ни излъга. Новият кмет дойде и направи обещания пред отбора и ни излъга. Резултатът, общият сбор от резултата на двамата е нула. Трябва да се замислим какво правим и в каква посока отиваме. Искаме ли да има футбол в Пазарджик, или не. Това е самата истина. Отново – заслугата е на момчетата. Браво!

Винаги съм оптимист, вярвам и не се отказвам до последно. Пресен пример е последният мач, който завърши преди минути. Говоря за битка на терена, но бяхме оставени сами, което не е ОК“, заяви Пенев.

  Сподели
146