Ботев Враца би Берое и ще играе бараж за оставане в елита


FUTBOL-TV

Ботев Враца би Берое и ще играе бараж за оставане в елита

Ботев Враца победи Берое с 1:0 като домакин в двубой от последния, 35-и кръг в Трета група на Първа лига и си осигури участие в баража за оставане в българския футболен елит.

Ботев зае 14-ото място с 33 точки в крайното класиране и ще се изправи срещу втория от Втора лига - Марек в баража на 30 май от 19:00 часа. Врачани събраха с точка повече от 15-ия Пирин, който изпада във Втора дивизия.

Тимът на Берое, който вече си бе осигурил запазване на мястото в Първа лига и през следващия сезон, завърши на 11-а позиция с 42 точки.

Победният гол за домакините от Враца реализира Даниел Генов в 17-ата минута.

Футболистите на Ботев Враца стартираха активно и още в четвъртата минута Браян Переа отправи обещаващ удар, но топката прелетя над вратата на гостите от Берое. Четири минути по-късно Даниел Генов удари греда за домакините след като стреля от пряк свободен удар.

Генов успя да се разпише в 17-ата минута. При поредна атака на Ботев, той засече топката с глава след центриране на Спас Георгиев и реализира за 1:0 в полза на врачани.

Даниел Генов пусна към Мартин Ачков в 24-ата минута и Ачков стреля към вратата на старозагорци, но не успя да преодолее вратаря Артур Мота.

Опитите на домакините да стигнат до второ попадение продължиха и в 37-ата минута след центриране на Спас Георгиев, топката стигна до Клери Сербер, чийто удар бе отразен от Мота.

Чак в края на първото полувреме, в 44-ата минутаq футболистите на Берое отправиха удар към вратата на противника. Федерико Санети обаче бе неточен след като засече центриране на Камара.

След почивката Даниел Генов удари за втори път греда със силен изстрел в 58-ата минута.

В 74-ата влезлият като резерва Марко Мажуга отправи нов удар към вратата на Берое, но без успех и резултатът остана 1:0 в полза на врачани.

  Сподели
105