Левски ще се поздрави с победа за престиж срещу Лудогорец


FUTBOL-TV

Левски ще се поздрави с победа за престиж срещу Лудогорец

Левски - Лудогорец
Стадион: "Виваком арена - Георги Аспарухов", София
Дата: 26.05.2024 г.
Час: 18:00


Левски приема Лудогорец на "Герена" в последна среща и за двата отбора за този сезон. Двубоят е от без значение, тъй като разградчани вече вдигнаха поредната си шампионска титла, докато "сините" нямат шансове за място в евротурнирите. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за една победа за престижа на Левски, който съвсем наскоро отбеляза своята 110-та годишнина - знак 1 за мача.

Двубоят е последен за треньора Николай Костов. Почти сигурно той ще бъде заменен от Станислав Генчев, като се очаква новината да бъде обявена официално. Мачът ще е последен и за Николай Михайлов, който си тръгва след края на сезона. Не е изключено Михайлов да пази на вратата на "сините", за сметка на Пламен Андреев. Очаква се скоро "сините" да обявят името на новия си страж, а именно Даниел Наумов от ФК ЦСКА 1948. Говори се, че може Ники Михайлов да застане под рамката за 13 минути, след което ще отстъпи мястото си на Пламен Андреев и ще обере овациите на публиката.

Иначе очакванията са, че това ще е последен мач и за Хосе Кордоба, за когото има интерес и почти сигурно ще бъде продаден.

В лагера на Левски няма проблеми преди мача срещу разградчани, като от треньорския щаб ще разчитат на всички налични играчи за мача срещу шампионите. Ще бъде любопитно дали "сините" ще направят шпалир на Лудогорец, така както преди няколко години. Заради тази си проява тимът понесе не малко подигравки от вечния съперник - ЦСКА.

Наставникът на "сините" отново ще направи промяна по състава си, като този път ще заложи на Рикардиньо на върха на атаката, а не, както бе срещу ФК Крумовград, тимът му да е без типичен централен нападател. Това означава, че на пейката ще седне някой измежду Фабио Лима и Евертон, но не е изключено изборът да падне и върху Джавад ел Джемили, който напоследък не се намира в най-добрата си форма. В другите линии не се очаква да настъпят размествания.

При гостите обаче стартовият състав, който ще избере Георги Дерменджиев, е пълна енигма. По всяка вероятност опитният специалист ще заложи на много от играчите от втория тим, като на терена може да се появят и някои футболисти от първия отбор, които по-рядко получават шанс за изява - такива като Георги Терзиев, Ивайло Чочев и Матиас Тисера. Тодор Неделев също ще стартира от 1-та минута.  Старши-треньорът Георги Дерменджиев не може да разчита на голяма част от титулярите, които вече са пуснати в лятна ваканция. Като цяло, очакванията са, че Лудогорец ще излезе с доста български футболисти - нещо, което доста рядко може да се види, но причината е ясна - мачът е от без значение за тях.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛУДОГОРЕЦ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
268