Лудогорец разби Локо Пловдив и вдигна поредната си титла (видео)


FUTBOL-TV

Лудогорец разби Локо Пловдив и вдигна поредната си титла (видео)

Лудогорец победи с лекота Локомотив Пловдив с 3:0 в мача, след който разградчани вдигнаха 13-ата си титла на България. Преди срещата гостите от Пловдив демонстрираха любопитно поведение и направиха шпалир на шампионите. Това обаче не омилостиви разградчани, които вкараха 3 безответни гола във вратата на "смърфовете“. Над всички беше Руан Круз, който отбеляза два пъти и вече има 14 попадения в елита, изравнявайки се с Алекс Колев на върха в голмайсторската листа. Едно попадение добави Квадво Дуа, който пък вече има 13 гола от началото на сезона в елита. Руан се изравни с Алекс Колев в битката за голмайсторския приз на елита, Мартин Луков игра пак за "смърфовете“ след 3 години.

Треньорът на домакините Георги Дерменджиев заложи на всичко най-добро, с което разполага, като на вратата се завърна Серджио Пад, който игра вместо младия Пламен Пепеляшев. Нямаше го единствено наказания Бърнард Текпетей.

Голямата новина в състава на Александър Томаш беше завръщането на вратата на Мартин Луков. Бившият национал записа първи мач за "смърфовете“ от 26 февруари 2021 г. За последно той беше част от кипърския Кармиотиса.

Лудогорец поведе в 9-ата минута. Точен беше Руан Круз, който отне топката от Ивайло Иванов и с много хубав шут не даде шансове на Мартин Луков. Само 2 минути след това Руан Круз отбеляза ново попадение. Той получи чудесно центриране отдясно от Сон и с глава отбеляза 14-ото си попадение от началото на сезона.

В 25-ата минута и другият нападател на Лудогорец – Квавдо Дуа, можеше да се разпише, но техничният му удар с пета не намери целта. Шампионите продължиха да натискат и малко след това Рик не уцели вратата от чиста позиция. Едва след половин час игра Локо Пд погледна към вратата на Пад, но ударът на Мартин Петков от добра позиция не беше точен. В 33-ата минута дойде ред и на Квадво Дуа да отбележи. "Орлите“ направиха добра атака отдясно, като Рик намери швейцареца и той не остави шансове на Луков – 3:0.

През втората част Лудогорец намали темпото. Все пак в 60-ата минута Рик можеше да отбележи, но Мартин Луков спаси. Последва още един удар на Рик, този път в аут. В 68-ата минута Ангел Лясков можеше да намали, но с десния крак би над вратата. В 76-ата минута отново Лясков се озова на добра позиция, но пак не бе акуратен.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121