Бивш шеф на ЦСКА обясни за „тирето”


Н. Гавазов

Бивш шеф на ЦСКА обясни за „тирето”

Бившият изпълнителен директор на ЦСКА Александър Тодоров се върна назад към края на ерата "Титан“ в Борисовата градина и към фалита на "червените“ през 2016 г.

"Официалните задължения към 31 декември 2012 г. бяха 38 милиона. Това беше официално подписано от "Титан“. А събитията се развиваха през юли 2013 г. Те не бяха плащали за тези шест месеца почти нищо – заплати, нищо. Подготвено за закриване! Реалните задължения бяха към 44 милиона. Впоследствие, след ревизия на НАП, излязоха още три милиона за ДДС, така че около 47 милиона бяха задълженията на ЦСКА. Интересно как за четири години от седем милиона стават 47 милиона, при положение, че отборът има две участия в групите на Лига Европа“, каза Александър Тодоров в подкаста TikiTalks+.

"Левски, ако не правят сериозни глупости, мисля, че ще успеят да излязат от това положение. Ние щяхме да го направим същото. Когато влезе синдикът и клубът се обяви в неплатежоспособност, можеше да се направи оздравителен план. Говорих с Гриша Ганчев, той не искаше да прави оздравителен план, той си искаше това, което си беше намислил. Феновете казаха, че не искат преименувания, но "няма не искам“ – който държи хляба и ножа, той решава. Според мен ако беше тръгнал с оздравителен план, Ганчев щеше да даде по-малко пари, отколкото даде впоследствие“, добави още бившият директор на "армейците“.

  Сподели
57