Финалът за Суперкупата на България ще бъде в Пловдив?


Н. Гавазов

Финалът за Суперкупата на България ще бъде в Пловдив?

Финалът за Суперкупата на България между шампиона Лудогорец и носителя на купата Ботев Пловдив по всяка вероятност ще се проведе на 3 юли, на стадиона на "канарчетата" в Пловдив, твърди "Тема Спорт“. Двата отбора са дали принципно съгласие пред Спортно-техническата комисия към БФС сблъсъкът за трофея да се изиграе седмица преди старта на участието им в евротурнирите. От Разград пък са приели и срещата да се състои на "Колежа“, което със сигурност ще гарантира доста по-добра атмосфера, отколкото на някой друг стадион. Както е известно, от Ботев се опитаха да преместят и финала за Купата на "Христо Ботев“, но тази тяхна идея не се осъществи.

Мачът за Суперкупата ще послужи като генерална репетиция за тимовете преди старта им в евротурнирите. Първият мач на Лудогорец в  квалификациите на Шампионска лига ще бъде на 9 или 10 юли, а Ботев Пд влиза в квалификациите на Лига Европа на 11 юли.

Както е известно откриващият кръг в първенството пък ще е на 19-22 юли. Така финалът за Суперкупата ще е първият официален мач у нас за новия сезон. Ако не се проведе тогава, другата опция е през септември.

  Сподели
92