Хебър може да остане без отбор


Н. Гавазов

Хебър може да остане без отбор

Новият силен човек в управата на Хебър – Владимир Гаджев – ще има тежката задача да събира практически нов отбор след края на сезона, независимо дали ще играе в Първа, или Втора лига. Проверка на "Мач Телеграф“ показа, че договорите на почти всички футболисти на Хебър изтичат в края на следващия месец и няма индикации поне на част от тях да са подновени.

Само двама футболисти имат договори, които приключват на по-късен етап – през 2026 година. Това са привлеченият от Ботев Пд Красиан Колев и Николас Пенев. Преди няколко дни обаче синът на Любо Пенев обяви, че иска да напусне и да подпише с чуждестранен клуб. Засега не е ясна ситуацията с някои от чужденците, като например Шейх Диаманка.

Сред футболистите, чиито договори изтичат, са почти всички титуляри: вратарят Дебърлиев, защитниците Михайлов, Цонков, Сеско и Лазар Марин, халфовете Марк-Емилио Папазов, Георги Вълчев и Ангел Бастунов, както и украинецът Збун.

Договорът на треньора Любослав Пенев също изтича в края на сезона. Ако се потвърдят слуховете, че Пенев ще стане треньор на ЦСКА-София от следващото първенство, ясно е, че Хебър ще трябва да търси и нов наставник. За неговото напускане се заговори още през есента, тогава общината в Пазарджик спря финансирането на футболния клуб. Пенев обаче остана и след няколко успешни финансови операции клубът успя да се стабилизира. Според различни източници, дори и да не отиде в ЦСКА-София, Пенев трудно би останал в Хебър и през новия сезон. Клубът и в този момент няма стабилно финансиране, като разчита на приходи от трансфери, помощ от общината, отделни малки спонсори и различни благотворителни кампании.

  Сподели
88