ЦСКА ще вземе Суперкупата на страната


В. Мухарски

ЦСКА ще вземе Суперкупата на страната

Литекс - ЦСКА
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 30.07.2011
Час: 21:00
Съдия: Антон Генов

ЦСКА и Литекс излизат в деветия сблъсък за Суперкупата на страната, като столичани имат три трофея във витрината си, а шампионите един. Срещата ще се играе на един от най-красивите стадиони в България - “Лазур” в Бургас. Интересното преди срещата бе, че “армейците” бяха наказани от БФС, заради неизплатени сметки, да не използват новите си попълнения в срещата. Янис Зику, Адемар Жуниор, Александър Живец, Антон Карачанаков и Александър Якимов до последно не знаеха дали ще имат възможност да участват в срещата. Играчите пътуваха с отбора за морския град и след като стана ясно, че ЦСКА погаси задълженията си към Сливен, те ще бъдат на разположение на треньорския щаб на “червените”.

Главният мениджър на отбора Милен Радуканов ще може да разчита и на футболистите, които през миналия сезон спечелиха Купата на България. Маркиньос е един от отсъстващите в отбора. Бразилецът бе продаден на Анотозис (Кипър), където треньор е бившият национален селекционер на България Станимир Стоилов. Сашо Тонев и Коста Янев също си намериха нови клубове. Освен това Радуканов няма да може да разчита на Иван Бандаловски, който на скоро бе контузен и все още не е готов на 100 процента. За неговото място ще ще спорят завърналите се в отбора Мартин Дечев и Павел Виданов. Вратарят Райс М’Боли все още не е подписал договор с “армейците” и се очаква Иван Караджов да застане под рамките на вратата за така важния мач.

Литекс ще заложи на по-млади футболисти и на резерви в двубоя за Суперкупата на България. Решението взе лично старши-треньорът на "оранжевите" Любослав Пенев. Той смята да заложи на играчи, които по-малко попадат сред стартовата единайсеторка, а титулярите от мача с Висла Краков да бъдат запазени и за реванша. Това е добра възможност за Пенев да изпробва качествата на част от новите попълнения като Максим Жос и Роберт Флорес.

Като титуляри ще излязат младежките национали Страхил Попов, Илия Миланов и Румен Руменов. На вратата ще застане Евгени Александров, който вече е със статут на втори вратар на отбора. Александър Цветков и Деян Джерманович също ще бъдат сред състава, който ще излезе в утрешния двубой за Суперкупата.

 

Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

28 юни Литекс - Дуисбург 2:3 (Приятелска среща)
05 юли Литекс - Ботев Пловдив 3:0 (Приятелска среща)
12 юли Могрен - Литекс 1:2 (Шампионска лига)
19 юли Литекс - Могрен 3:0 (Шампионска лига)
26 юли Литекс - Висла Краков 1:2 (Шампионска лига)

ЦСКА:

15 юли ЦСКА - Краковия Краков 2:1 (Приятелска среща)
17 юли ЦСКА - Рот-Вайс Есен 2:0 (Приятелска среща)
20 юли ЦСКА - Апоел Кирят Шмона 1:1 (Приятелска среща)
23 юли ЦСКА - Де Граафшап 0:3 (Приятелска среща)
24 юли ЦСКА - Зонсбек 2:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Литекс - ЦСКА

38 мача
12 победи за Литекс
12 равенства
14 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 42:38 за Литекс


Коефициенти от bet365:
Литекс - 2.70
Равен - 3.20
ЦСКА - 2.62

Коефициенти от Offsidebet:
Литекс - 2.60
Равен - 3.12
ЦСКА -2.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210