Ботев Пловдив с голяма победа над Локо в София


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив с голяма победа над Локо в София

Ботев Пловдив надигра с категоричното 4:0 Локомотив 1926 (София) като гост и се изкачи на седмо място в генералното класиране наefbet Лига, измествайки от тази позиция ЦСКА 1948. "Канарчетата" завършват редовния сезон с 44 точки и една повече от "червените", като двата отбора ще се срещнат и в плейофите за определяне на кандидат за Лига на конференциите.

Ботев тръгна по-агресивно от домакините си в мача и само в първите шест минути Самюел Акере и Дилан Мертенс пропуснаха добри положения, но Уме Емануел поправи грешките им в 19-ата. Той получи топката от Контантинос Балоянис на около 6 метра от вратата и преодоля Александър Любенов за 1:0.

Уме записа второто си попадение в 42-та минута, когато получи извеждащ пас от Акере и отново не остави шанс на вратаря, давайки на "канарчетата" два гола аванс на почивката.

Полувремето бе белязано от скандал, след като фенове на Локомотив започнаха да обиждат треньора и ръководството, заради което срещу тях бе изпратена охранителната фирма на мача. Вицепрезидентът Валентин Николов не успя да предотврати спречкването и голяма част от феновете на Локо си тръгнаха от стадиона.

Лошото настроение в на домакините в "Надежда" даде своето отражение и Ботев бързо стигна до нови два гола. Дилан Мертенс се разписа в 65-ата минута с удар, отклонил се от горната греда, а само три по-късно нидерландецът наниза второ попадение.

Така Ботев спечели с 4:0 в столицата и остави Локомотив на 14-о място в класирането с актив от 28 точки.

  Сподели
65