Христо Янев: Надеждата остава


FUTBOL-TV

Христо Янев: Надеждата остава

Старши треньорът на Ботев Враца - Христо Янев остана доволен след победата на неговия отбор срещу Етър с 2:0. С този успех тимът съхрани шансове за оставане в елита, след като се доближи на 6 точки от баражното 14-о място, което понастоящем се заема от Локомотив София.

"Заслужена беше победата. Въпросът е, че футболът, който играхме, е различен от този, който искаме. Създадохме ситуации, не допуснахме гол, което са все позитивни неща за нас.

Мисля, че трябва да поздравим Светльо Петров и отборът му за това, че промени системата на игра след червения картон. Въпросът е, че се намира в тежка ситуация, както сме и ние. Имахме късмет, че вкарахме гол при тази сгъстена защита. Едно е да играеш срещу Ботев Пловдив, който играе открит футбол, друго е да играеш срещу отбор, който играе с 9 човека зад топката.

Искахме да бъдем спокойни, да играем бързо с топката, за да не даваме на Етър да се групира във фаза защита, да играем директно по фланговете. За съжаление не се получи до самия край на мача. Лесно е да се говори за това, когато сме отвън, отколкото на терена. Не трябва да искаме нищо по-различно от това, което направихме днес.

Имаме надежда, надеждата остава, докато има надежда, ние имаме шанс да се борим. Надявам се другите отбори да се борят здраво, защото Ботев Пловдив излезе с титулярния си състав. Надявам се и в другите мачове съперниците ни да бъдат сериозни и да дадат всичко, което могат, срещу нас, както правим ние", каза Янев в ефира на Диема.

  Сподели
57