Ботев Пловдив би съименниците от Враца (видео)


FUTBOL-TV

Ботев Пловдив би съименниците от Враца (видео)

Ботев Пловдив спечели с 2:0 домакинството си на Ботев Враца в първия мач от 29-ия кръг на футболната Първа лига. "Канарчетата“ стигнаха до успеха с попадения на Дилан Мертенс и Антонио Перера. По този начин играчите на Душан Керкез сърбаха актив от 41 точки и временно се изкачиха на шестата позиция в класирането, като изпревариха Арда, ЦСКА 1948 и Крумовград. Ботев Враца пък остава предпоследен с 19 точки в актива си.

Преди срещата футболистите на Ботев Пловдив излязоха на терена с фланелки с номер 93 в подкрепа на своя съотборник Георги Николов, който в миналия кръг скъса връзки на коляното и ще отсъства от терените за дълъг период от време.

В осмата минута Клери Сербер опита далечен удар от въздуха, преминал много встрани от вратата. Пет минути след това домакините отговориха с бърза атака отляво, която завърши с блокиран изстрел на Дилан Мертенс. 

В 15-ата минута играчите на Христо Янев стигнаха до първи точен удар. Отправи го Мирослав Маринов, който получи на левия фланг и стреля по диагонала, но Хидайет Ханкич реагира и изби в корнер. 

В 28-ата минута Джеймс Ето‘о изведе Ехидже Укаки отдясно зад защитата на гостите, но Красимир Костов скъси дистанцията и успя да парира удара на нигериеца с крак. 

Четири минути по-късно "жълто-черните“ реализираха попадение, което обаче бе отменено. Мохамед Брахими се разписа, останал очи в очи с Красимир Костов, но след намеса на системата ВАР голът не бе признат заради засада на бившия играч на Пирин Благоевград. 

В 39-ата минута "канарчетата“ все пак поведоха в резултата. Дилан Мертенс получи пред наказателното поле, навлезе навътре, преодолявайки двама противникови футболисти и завърши с точен удар с левия крак, който не остави шансове на Красимир Костов за 1:0.

В последната минута от редовното време на първата част Ботев Враца можеше да изравни. След изпълнение на корнер Мартин Бачев свали с глава към Марко Мажуга, чийто шут от близко разстояние бе отразен от Ханкич.

В 58-ата минута още едно попадение на Мохамед Брахими бе правилно отменено заради засада. Три минути по-късно Мажуга центрира отдясно към непокрития Клери Сербер, който засече с глава, но неточно. 

В ответната атака стражът на врачани отрази далечен удар на Дилан Мертенс, а след това се намеси и при опита за добавка на Брахими. След изпълнението на последвалия корнер обаче "канарчетата“ удвоиха преднината си. Антонио Перера бе оставен непокрит на втора греда при центрирането на Константинос Балоянис и реализира с глава за 2:0.  

В 83-ата минута влезлият като резерва Ивелин Попов шутира силно от пряк свободен удар на около 20 метра от вратата на Ботев (Враца), но топката премина много встрани от целта. В първата минута от добавеното време на мача домакините разгърнаха бърза контраатака, на върха на която се оказа Фаустас Степонавичус, чийто завършващ удар обаче премина покрай гредата. Така срещата приключи при резултат 2:0. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
59