МВР ще ползва дронове за Левски - ЦСКА


FUTBOL-TV

МВР ще ползва дронове за Левски - ЦСКА

Видеонаблюдение и дронове ще се използват за установяване на нарушители по трибуните за мача ЛевскиЦСКА. Това съобщи на брифинг Иван Георгиев, началник сектор "Масови мероприятия“ към Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР) във връзка с предстоящата футболна среща между Левски и ЦСКА на стадион "Васил Левски“ в неделя, 7 април.

Георгиев обясни, че засечените от системата за видеонаблюдение и дроновете правонарушители ще бъдат задържани след края на спортното събитие.

Във връзка с достъпа до стадиона ще има два кръга проверки на фенове и граждани, едната ще се осъществява от полицията на изградени пропускателни пунктове, а другата на входовете на стадиона от две охранителни фирми.

От СДВР предупредиха, че е възможно вследствие на неорганизирано придвижване на фенове да има затруднено движение в централната градска част на столицата.

Готови сме за провокации, но информация към момента за готвени такива не е постъпвала, каза още Иван Георгиев. Той посочи, че до момента в Столична община няма заявени шествия на агитки на двата отбора. Георгиев допълни, че традиционно такива шествия има и полицията е готова да ги обезпечи. 

Ще има засилено полицейско присъствие в централната градска част в деня на мача, добавиха от столичната полиция.

  Сподели
66