Пробвайте знак Х за Вечното дерби


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Вечното дерби

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 07.04.2024 г.
Час: 14:45


ЦСКА срещу Левски е най-очакваният мач от програмата на 28-ия кръг на родния шампионат. Двата отбора са близо един до друг в таблицата, като "армейците" са по-напред. Това обаче никога не е оказвало влияние върху този тип мачове, като крайният изход винаги е труден за прогнозиране. Истината е, че и двата тима не се намират в най-добра форма. Все пак FTV и Futbolbet предлагат на читателите си да пробват знак Х.

ЦСКА инкасира неприятна загуба в междинния кръг през седмицата. "Червените" загубиха като домакини от Локомотив Пловдив (1:2), като това очаквано предизвика недоволството на феновете, които за пореден път искат оставката на Нестор Ел Маестро. При провал сърбинът със сигурност напуска.

Младежкият национал Мартин Стойчев днес ще премине пълни медицински изследвания, които ще определят точното му състояние след контузията, която получи срещу Локо Пловдив. 20-годишният десен бек лекуваше стара травма в последните седмици и се завърна именно за мача със “смърфовете". Той се появи на терена на почивката, но след тежко единоборство напусна принудително в 79-ата минута. Младокът получи удар, а след това и усука дясното си коляно, като първоначалните прогнози за състоянието му бяха доста притеснителни. В Борисовата градина се опасяват, че контузията може да изисква оперативна намеса. Повече яснота за това обаче ще има днес. Със сигурност Стойчев няма да е на разположение за Вечното дерби.

Надеждата на Нестор Ел Маестро е, че ще може да разчита на другия играч на тази позиция - Иван Турицов. Проблемът е, че и той лекува травма и дори не бе в групата за мача с пловдивчани. Говори се, че Турицов не иска да преподпише и ще опита да си осигури трансфер в чужбина като свободен агент след края на сезона. Според слуховете, именно това е причината да не се разчита на него. Проблемът е, че треньорският щаб нямат много опции за тази позиция, именно заради контузията на Стойчев. Вероятно като краен бранител ще стартира Емануел Шакич, който обаче не се представя кой знае колко добре на тази позиция.

Ел Маестро обмисля дали да не пусне в игра от първата минута Браян Кордоба за сметка на Енес Махмутович. В последно време националът на Люксембург бе първи избор, но срещу Локо не игра добре и бе заменен още на почивката. Треньорът ще чака новини и от лекарския щаб за състоянието на Тобиас Хайнц. Ако всичко с него е наред, то норвежецът ще стартира от първата минута. В последния мач Хайнц се появи в игра през второто полувреме. Последната дума ще имат от лакарския щаб на "армейците". Иначе Амос Юга е наказан и пропуска мача.

Още по-неприяна е ситуацията за Левски преди Вечното дерби. През седмицата те бяха разбити в Разград с 1:5. До преди това "сините" настояяваха, че играят красив и ефективен футбол, но в крайна сметка - истината не бе такава срещу Лудогорец.

Звездата на Левски - Марин Петков пропуска дербито с ЦСКА в неделя. 20-годишният нападател на "сините" получи жълт картон в 49-ата минута на двубоя с Лудогорец, което е негово пето официално предупреждение през сезона и го вади за сблъсъка с "червените".

Шансовете халфът Асен Митков и крилото Фабио Лима да бъдат готови за дербито в неделя с ЦСКА са минимални. Двамата все още въртят само обиколки и едва ли ще подновят тренировки с основната група в следващите два дни.

19-годишният Митков се контузи в началото на двубоя с Етър (3:0) и бе принудително заменен от Хасими Фадига. Травмата му го извади и от плановете на селекционера на младежкия национален отбор Александър Димитров. Халфът има проблем с коляното и в началото се придвижваше с шина. На неговото място срещу Славия и Лудогорец действаше Патрик Мислович. Словакът ще стори това и в неделя.

Фабио Лима от своя страна страда от разтежение на бедрен мускул, което получи по време на контролата със Спортист Своге в паузата в първенството. Контузията му се оказа сериозна и е по-вероятно той да се завърне за последните два мача от редовния сезон срещу Черно море и Берое.

Стадион "Васил Левски" ще бъде доста пълен за дербито. Вече почти няма билети за феновете на Левски, като те ще запълнят до краен предел централната трибуна и сектор "Б". Активизация сред феновете на ЦСКА се очаква в деня на мача, като предварителните прогнози сочат, че на стадиона ще има над 30 000 зрители. Няма как да бъде разпродаден целият стадион, тъй като ще има две големи буферни зони ("Левчетата"), които ще отделят две агитки една от друга.

 

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЦСКА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
829