Ботев Враца си спечели само точка в Бистрица


FUTBOL-TV

Ботев Враца си спечели само точка в Бистрица

Ботев Враца си тръгна само с точка от Бистрица при гостуването на ФК ЦСКА 1948, но постигнатото днес 0:0 не помага кой знае колко на врачани в битката им за оцеляване в първа футболна лига. Те остават на предпоследното 15-о място с 18 точки, на цели 7 от Локомотив София пред тях.

Срещата не предложи кой знае какви вълнуващи емоции, а головите положения и темпото не бяха кой знае колко. И двата отбора имаха шансове да спечелят, но голове така и не паднаха. През първото полувреме и пред двете врати не изобилстваше от ситуации, като домакините създадоха две ситуации, една завършила с точен удар. Врачани бяха една идея по-активни, като най-чистото положение в тази част беше за тях. Те бяха най-близо до гол в 30-ата минута, когато Клери Сербер проби от ляво и стреля от десетина метра, но вратарят Петър Маринов спаси с крак.

В 37-ата минута домакините от Бистрица създадоха първа прилична възможност за гол, след като Евгений Сердюк се освободи от защитник и стреля от близо 20 метра. Вратарят на гостите Бариос обаче внимаваше и отби. В края на частта и Талис можеше да стреля точно, но топката мина над гредата.

Картината не се промени особено и след почивката. ЦСКА 1948 започна с две атаки, които обаче не намериха целта. При първата Емил Ценов стреля в аут след центриране от ъглов удар. С риск да си вкара автогол Даниел Генов се хвърли на шпагат и изчисти в нов ъглов удар. А в 53-ата минута Мартин Бачев спря атака, за да не излязат трима "червени" сами срещу вратаря.

В 80-ата минута Мартин Смоленски се оказа на стрелкова позиция. Брайън Переа свали топката на младия нападател, който обаче от границата на наказателното поле ритна високо. Само две минути по-късно Даниел Генов можеше да нанесе голов удар за врачани, но диагоналният му шут излезе в корнер след рикошет.

В последните пет редовни минути Педриньо и Антонио Вутов опитаха шанса си да вкарат, но и двамата не улучиха рамката на вратата на Бариос. Буквално в 90-ата минута Вутов получи още една възможност. Изстрелът му от свободен удар обаче се отби в долната част на лявата греда и отлетя към страничната линия. Секунди по-късно Мартин Бачев предотврати нова ситуация за гол на домакините.

  Сподели
77