Етър най-накрая с победа


FUTBOL-TV

Етър най-накрая с победа

Етър постигнаха едва третата си победа от началото на сезона в първенството на България. В първа среща от 27-мия кръг на шампионата, "болярите" се наложиха с 2:1 над Арда Кърджали. Срещата на стадион "Ивайло" във Велико Търново премина при поделено надмощие, а в герой за домакините се превърна финландецът Дидис Пита, който вкара победния гол в третата минута на продължението.

Въпреки успеха Етър остава на последното 16-о място в класирането с едва 13 точки, но вече само на четири зад 15-ия Ботев Враца. Арда е на седмо място с 36 точки, колкото има и осмият Крумовград.

Първите минути на мача бяха за гостите от Кърджали, които на два пъти пробваха да открият резултата с удари от далечна дистанция. И в двата случая обаче вратарят на "виолетовите" Мартин Величков успя да избие в корнер изстрелите на Борислав Цонев. 

В средата на полувремето, което не бе особено интересно и с доста ниско темпо на игра, шанс за гол имаше и пред Чинонсо Офор, но опитът на тарана на Арда за техничен удар с пета от въздуха бе крайно неточен.

Противно на хода на играта Етър успя да открие резултата в последната минута на редовното време на първото полувреме. Центриране от левия фланг хвана неподготвено бранителите на Арда и от границата на вратарското поле Иван Василев успя да прати топката в мрежата за 1:0.

Вторите 45 минути на стадион "Ивайло" започнаха без изявен превес за един от двата тима, като темпото на игра продължи да бъде лежерно.

След преминаването на първия час от началото на срещата играта се активизира. В 65-ата минута Хосе Ранкин можеше да вкара втори гол за Етър, но ударът му с левия крак от границата на наказателното поле бе избит в корнер от вратаря Анатолий Господинов.

Минута след това халфът на домакините Йоаким Карсела-Гонсалес също пробва късмета си с далечен удар, но той мина встрани от гредата.

Точно страничният стълб пък се оказа най-верен приятел на вратаря на Арда Господинов в 73-тата минута. Резервата Крум Стоянов проби отлично по левия фланг и подаде по земя към Дидис Пита, но финландецът уцелия десния стълб на вратата на Арда, въпреки че имаше цялото време на света, за да си нагласи топката.

Минута по-късно Арда успя да изравни. Това стана след точно изпълнение на пряк свободен удар от страна на Тонислав Йорданов. Топката тупна пред вратаря Мартин Величков и го заблуди, за влезе в мрежата му за 1:1.

До края на срещата домакините от Етър имаха повече опасни атаки и по-голямата им настоятелност се отплати. Това стана в 93-тата минута, когато Дидис Пита вкара на празна врата, след като Анатолий Господинов отби първия удар на Атанас Атанасов.

  Сподели
87