Левски продава и Рикардиньо, иска му поне 1 млн. евро


FUTBOL-TV

Левски продава и Рикардиньо, иска му поне 1 млн. евро

Левски почти сигурно ще продаде и Рикардиньо през лятото, твърди "Тема Спорт". "Сините" са решили да се разделят с бразилеца при добра оферта и да не го спират за трансфер в чужбина, както се случи през зимата. По всяка вероятност изходящи сделки ще има и с Хосе Кордоба и Пламен Андреев.

Нападателят бе искан в началото на годината от Виктория Пилзен. Чехите и "сините" обаче не можаха да се разберат за цената му. Виктория даваше 600 хил. евро, докато Левски настояваше да получи 1 милион. Столичани са били склонни на компромис и сделка можеше да има и при оферта от 850 хил. евро, но тимът от Пилзен не склони.

На хоризонта се появи и руският Урал, който бе извадил повече пари за 22-годишния таран, но и до такава сделка не се стигна. Сега отново основният кандидат за подписа на нападателя е Виктория Пилзен. Чешкият клуб следи изкъсо изявите му през пролетта и ще отправи нова оферта след края на сезона. От началото на втория полусезон Рикардиньо се разписа на два пъти - при победите над Пирин (2:1) в Благоевград и в последния мач срещу Славия (2:0) на "Герена". Във всички турнири таранът има 9 попадения в 30 мача.

Една от основните причини за решението на Левски досега да не се раздели с Рикардиньо бе, че Николай Костов не разполагаше с реална алтернатива на бразилеца за върха на атаката. Наскоро в игра след дълго прекъсване се завърна Билал Бари, но французинът е далеч от добрата си форма и до края на сезона ще се появява в заключителните минути на двубоите, за да трупа игрова практика. Опция за нападението е и 18-годишният Преслав Бачев, но за момента младокът не получава достатъчно шанс от треньора.

Левски обаче може да е спокоен за върха на атаката за новия сезон, дори и при продажба на Рикардиньо, защото от клуба вече подписаха предварителен договор с нападателя на Крумовград Алекс Колев. Не е изключено столичани да се подсилят и с играч от Южна Америка на тази позиция.

  Сподели
62