Обзор на 2 кръг на австрийската Бундеслига


-.

Обзор на 2 кръг на австрийската Бундеслига

Вторият кръг в австрийската Бундеслига предложи отново много емоции на любителите на футбола, като по-голямата част от срещите бяха решени в добавеното време -чрез отбелязване на гол или чрез непростими пропуски, включително и от бялата точка. Шампионите от Щурм за пореден път не успяха да вземат трите точки, докато столичният Рапид и Ред Бул от Залцбург продължават уверено победния си ход.

Второ поредно реми за шампионите от Грац!

След като не можа да победи Рийд в първия кръг от шампионата, Щурм не успя да се наложи и над Матерсбург пред собствена публика от около 8000 човека. За отбора на треньора Франко Фода това беше една неуспешна генерална репетиция преди квалификационната среща от третия предварителен кръг на ШЛ срещу шампиона на Грузия- ФК Зестафони.

Роман Кийнаст даде преднина на домакините само след 12 минути игра. Радостта на шампионите обаче не трая дълго и 9 минути по-късно равенството бе възстановено чрез Патрик Бюргер. Матерсбург се добра до пълен обрат в 46-та минута. Точен този път беше Мануел Зайдл. Щурм все пак успя да се добере до равенството след хладнокръвно изпълнена дузпа от Самир Муратович малко преди края на редовното време.

Мачът, в който бяха раздадени 10 жълти и 2 червени картона бе изпълнен със страхотен заряд и невероятна атмосфера, но въпреки подкрепата на публиката, в крайна сметка двубоят се оказа второ поредно разочарование за Щурм, които определено си усложняват защитата на титлата, след като вече изостават на 4 точки от лидерите Рапид и Ред Бул Залцбург и заемат незавидната шеста позиция. В следващия кръг отбора от Грац гостува на Капфенберг, където ще гони задължителна победа. Едва ли точно така са си представяли възпитаниците на Фода началото на новия сезон, но сега трябва да се съсредоточат върху срещата срещу грузинския шампион.

Матерсбург пък спечели своята първа точка за сезона и вече заема седмото място. Гостите обаче не са доволни от някои съдийски решения и смятат, че са били ощетени, като не са получили очевидна дузпа и им е бил отменен гол без основание. Въпреки това, треньорът Франц Ледерер е доволен от представянето на отбора си и заяви, че е трудно да се спечели мач срещу шампиона с човек по-малко.


С два късни гола Рапид успя да си тръгне с 3-те точки от Нойщат

В равностоен мач пред около 7000 зрители, Рапид буквално отмъкна победата срещу Магна с два гола в добавеното време на срещата (в 92-та и 94-тата мин.) Треньорът на домакините Петер Шьотел призна, че като цяло отборът на Рапид е имал леко преимущество по време на цялата среща, но е изкарал и голяма доза късмет. Той също така изрази недоволство, че играчите му не са успели да реализират създалите се положения. Другата седмица играчите на Магна гостуват на новака в Бундеслигата - Адмира, а Рапид ще се опита да запази стопроцентовия си актив срещу Рийд.


Новакът Адмира с първа спечелена точка в Бундеслигата!

Гостите от Капфенберг се добраха до равенството в 92-рата минута и по този начин те спечелиха своята първа точка за сезона. Треньорът на Адмира заяви, че отборът му е можел да реши всичко още през първото полувреме, но нерешителността пред гола е била основен негативен фактор, както сега, така и в предишния кръг срещу Рапид. Капфенберг пък имат претенции към главния рефер за неотсъдени две дузпи. В следващия кръг Адмира приема Магна Вийнър Нойщат, а Капфенберг- Щурм.


Гол от дузпа и късмет за Ред Бул при гостуването в Инсбрук

Победната серия на Ред Бул Залцбург продължи и във втория кръг на австрийската Бундеслига. Само те и Рапид Виена до момента са с пълен актив от точки. Минималният успех донесе спокойствие и увереност на австрийския вицешампион преди срещата от турнира Лига Европа срещу словашкия Сеница.
Ред Бул откри резултата от 11-метров наказателен удар. Точен, с единствения си удар към противниковата врата за целия мач, бе нападателят Алан. В самия край на двубоя домакините от Инсбрук имаха златната възможност да се доберат до точката, но хладнокръвният вратар на гостите отрази удар на Перщралер. Така след този мач, отборът на Вакер остава трети след 1 победа и 1 поражение.


Аустрия надделя над Рийд с гол в 91-та минута

Домакините рано излязоха напред в резултата след гол на Петер Хлинка. Новото попълнение на Рийд Казанова възстанови равенството малко преди края на редовното време (84 мин.) и така откри своята голова сметка в Бундеслигата. Драмата обаче настъпи в 91-вата минута когато Маркус Зутнер засече едно от последните отчаяни центрирания в двубоя и се превърна в герой за своите.

 

ИВАН ЛАЗАРОВ

  Сподели
202