Третата медицинска конференция на Лудогорец привлече близо 100 участници


Н. Гавазов

Третата медицинска конференция на Лудогорец привлече близо 100 участници

Традиционната медицинска конференция се доказало във времето като уникално за България събитие. Това потвърди изключително високия интерес към третото издание на форума, на който си дават среща именити специалисти в областта на спортната медицина, както и заинтересовани медицински лица, треньори или просто хора, които искат да обогатят познанията си.

Тазгодишното издание привлече близо 100 участници. Пред всички тях изпълнителният директор на Лудогорец, Ангел Петричев, отправи приветствие при откриването на конференцията.

Полезното събитие обърна внимание на теми от сферите на приложната спортна медицина и последиците от ковид пандемията и отражението ѝ върху практиката на спортните медици. Презентациите, интересни и достъпни за публиката, бяха подготвени и представени от представители на Русенски университет "Ангел Кънчев“, медицинските висши учебни заведения в София и във Варна, лечебни заведения в Русе и Варна, както и от членове на щаба на Лудогорец. Например, освен водещ на срещата, главният лекар на Академията на Шампионите – д-р Ивайло Якимов говори за генетика и футбол, привеждайки клиничен случай от практиката. Кинезитерапевтът на Лудогорец Мирсат Салим обърна внимание на алтернативите в тълкуването на Долен кръстосан синдром. А спортният психолог Боряна Разсолкова отгърна страниците на менталните тренинги като част от подготовката на елитни спортисти и отбори.

Всички участници имаха възможността да попият от дългогодишния опит на специалистите, а и да разгледат вътрешните условия на стадион "Хювефарма Арена“, с включено посещение на съблекалнята. Автентичната обстановка бе подплатена с последни приготовления преди приятелската среща на разградския тим с румънския Стяуа. Освен теоретични познания, медицинската конференция предложи емоционални преживявания с любимия отбор, запечатани чрез фотоси в съблекалните, в миксзоната и разбира се, с обичания талисман на клуба – орлицата Фортуна.

Участниците оцениха изключително високо цялостното провеждане на медицинския форум, подбраните теми за разглеждане и съпътстващите прояви от програмата.

  Сподели
68