Приеха оставката на Боби Михайлов!


FUTBOL-TV

Приеха оставката на Боби Михайлов!

Оставката на Борислав Михайлов от поста президент на Българския футболен съюз (БФС) беше приета днес като точка 4 от дневния ред, а именно "Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС". Тя беше депозирана през декември 2023-а година в следствие обществен натиск и безредици по време и след европейската квалификация в София между България и Унгария на 16-и ноември, завършил 2:2.

Днес на 11-ият Извънреден отчетно-изборен Конгрес на БФС ще избере наследник на Михайлов измежду седем претенденти. Георги Иванов, Михаил Касабов, Димитър Бербатов, Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов ще се впуснат в надпревара, която ще започне в 14:00 часа. Всеки от тях ще има право на пет минути за изказване, а репликите от залата ще бъдат в рамките на три минути.

За оставката на Михайлов и да бъде освободен от отговорност по време на мандата 2021-23 година гласуваха 303 делегати. Против се обявиха 12. Следващата точка номер 5 беше и освобождаване от отговорност и на Изпълкома от същия период и тя също беше утвърдена. Така цялата управа в периода 2021/23 напусна сцената.

По време на отчета си от трибуната Михайлов посочи свършеното от неговия екип, благодари на хората, и нарече последните две години "футбол по време на холера" с най-важната задача "да се запази футбола от токсичната среда, която искаше да го превземе".

  Сподели
79