Конгресът на БФС започна


FUTBOL-TV

Конгресът на БФС започна

Днес ще бъде избран новият председател на Българския футболен съюз. 

Малко след 10:30 часа бе поставено началото на извънредния изборен Конгрес на Българския футболен съюз, на който ще бъде избран нов президент на централата. Събитието се състои в столичния хотел "Маринела“, а водещ е Атанас Фурнаджиев.

Началото на регистрацията на клубовете за Конгреса се забави с 30 минути. Трябваше да започне в 7:30 часа, но стана ясно, че няма да стартира преди 8:00 часа.

Борислав Михайлов дойде на събитието, придружен с много охрана. Той обяви, че на Конгреса присъстват 464 делегати от всичките 540 клубове, които членуват в организацията. Така има напълно достатъчно мнозинство, за да започне работата на Конгреса.

Конгресът ще премине в следния дневен ред:

Дневният ред на заседанието:

1. Отчет за изпълнението на Програма на БФС за развитието на футбола за 2022 и 2023 г.

2. Финансов отчет за 2022 и 2023 г.

3. Разглеждане на жалби до Общото събрание.

4. Гласуване на подадена оставка от Президента на БФС.

5. Освобождаване на членовете на Изпълнителния комитет на БФС.

6. Избор на Президент на Сдружение „Български футболен съюз“.

7. Избор на членове на Изпълнителния комитет на Сдружение „Български футболен съюз“.

Президентът Михайлов пристигна последен в залата в хотел "Маринела". Близки до него съобщиха, че е болен в последните дни и пристига в залата единствено, за да открие събранието и да прочете доклада на Изпълкома в последните две години.

Доста по-рано в залата влязоха хора от опозиционните щабове. Малко преди 9.00 часа влязоха Стилиян Петров и Мартин Петров , веднага свед тях дойдоха собственикът на Левски Наско Сираков и един от кандидатите за президент Петьо Костадинов.

Масирано присъствие на полиция и жандармерия имаше пред хотела от рано сутринта, а малкото фенове бяха спрени още на булеварда пред хотела.

Конгресът започна с приветствие на специалния пратеник на УЕФА Сервет Ярдъмджъ, член на изпълкома на УЕФА, а след него на президиума излезе Нодар Алкхалаци от ФИФА.

  Сподели
133