Холандци разгромиха ЦСКА, червените с куп пропуски


В. Мухарски

Холандци разгромиха ЦСКА, червените с куп пропуски

ЦСКА загуби от холандския Де Граафшап с класическото 3:0 в пета контролна среща от лагера на "червените". Въпреки загубата "армейците" има за какво да съжаляват, тъй като направиха куп пропуски. В 5-ата минута удар на Спас Делев мина встрани от вратата. Само 60 секунди по-късно холандците откриха резултата след груба грешка на Апостол Попов, която позволи на Кухала да вкара за 1:0.

Ново неразбирателство в червената защита позволи на Паверт в 11-ата минута да вкара за втори път топката в мрежата на Макенджиев. Последваха положения за ЦСКА, в основата на които стоеше Янис Зику. Румънецът изведе на добри позиции Грегъри Нелсън, а по-късно и Живец, но и двамата не успяха при завършващия удар. Самият Зику нацели гредата след половин час игра. Близо до гол бяха още Галчев, Янчев и Делев, като нападателят от село Ключ също нацели гредата малко преди края на първата част.

С доста куриозен гол от центъра, Мейер оформи крайния резултат в 84-ата минута на срещата и по този начин "армейците" допуснаха доста сериозно поражение, дни преди първите официални срещи на отбора за новия сезон.

  Сподели
139