Бербатов обяви целия си екип, който може да управлява БФС


FUTBOL-TV

Бербатов обяви целия си екип, който може да управлява БФС

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов и съмишлениците му и бивши съотборници в ЦСКА и националния отбор Стилиян Петров и Мартин Петров представиха днес новия изпълком, с който ще работят, ако поемат управлението на централата. Това стана на пресконференция преди срещата им с клубовете от София и областта, която ще се състои тази вечер в столичен хотел.

За да се случи това, Димитър Бербатов трябва да спечели Конгреса, който ще бъде извънреден, и ще се проведе на 15-и март в хотел Маринела в столицата. Общо седем претенденти за поста на подалия оставка Борислав Михайлов ще се впуснат в надпреварата. Освен Бербатов, това са Михаил Касабов, Георги Иванов, Петьо Костадинов, Манол Иванов, Георги Градев и Георги Захариев.

В евентуалното ново управително тяло личат имената на двама бивши национални селекционери и успешни футболисти – Петър Хубчев и Пламен Марков, както и двама кметове и един бивш министър. Сред 14-те човека са градоначалниците на Пловдив Костадин Димитров и на Благоевград Методи Байкушев.

Присъстват също така юристи, финансисти и предприемачи. Останалите хора, които би трябвало да бъдат част от изпълкома на Бербатов са самите Стилиян и Мартин Петрови, Ясна Ставрева – адвокат от Асоциацията на българските футболисти, Христо Борисов -  главен изпълнителен директор и съосновател на Payhawk, Атанас Пеканов - икономист и бивш вицепремиер, специалист по управление на европейските средства, Георги Владов – адвокат, професор Георги Попов - лекар със сериозна позиция в УЕФА и Началник Клиника "Инфекциозни болести-Вътрешни болести" в болница "СофияМед", Дарин Маджаров – основател на платформата ucha.se, Петър Ганев – икономист, Велизар Величков - дигитални технологии, съосновател на Грабо.бг.

"Това е екипът, с който мислим, че ще можем да управляваме футбол след толкова години застой. Да – представлява микс от хора от различни сфери - юристи икономисти, финансисти – хора, които трябва да направят футбола такъв, какъвто е днес, а именно бизнес-продукт. Но понеже футболът си остава игра, имаме и футболни хора. Нашата основна задача е футболът да стане продукт и да се управлява по правилния начин в неговата бизнес-част", започна Бербатов.

  Сподели
104