Костов след победата в Пазарджик: Тази победа беше важна за самочувствие


FUTBOL-TV

Костов след победата в Пазарджик: Тази победа беше важна за самочувствие

Наставникът на Левски - Николай Костов очаквано остана доволен след мача срещу Хебър, спечелен с 1:0.

"Мачът протече както го очаквахме. Първото полувреме имахме много добър контрол върху играта, въпреки неудобството от състоянието на терена. През второто полувреме вече играта се изравни, защото се подведохме по съперника с дълга топки и после борба за втора топка. Контролът бе занижен точно заради това и играта се изравни.

Благодарение на удара на Лима спечелихме. Преди сме имали мачове, в които сме било по-добри, но сме губили. Сега нашият полузащитник вкара хубав гол и спечелихме, макар играта да бе изравнена след почивката.

Ние развиваме нов отбор и някои от футболистите не са достатъчно добре адаптирани към новите неща в играта ни. Но ще се справят в бъдеще.

През първото полувреме нашите атаки предимно бяха през левия фланг, когато Джавад и Марин Петков играеха. Но причината не бе в тяхната активност, а играча ни между линиите Патрик-Габриел Галчев не бе на точните места при обръщане на играта от единия фланг към другия. Лима е добър играч, добре му тръгнаха нещата, скоростен играч, би трябвало да се адаптира по-добре към нашите условия, също и терени и той да замести играчите в предни позиции, които ни напуснаха

На нас ни беше много важна тази победа, за да трупаме самочувствие и точки. Всички победи са ни ценни.

Всичко зависи от документите на Евертон Бала и когато са готови той ще играе.

Приключихме с привличането на нови футболисти, имаме си стратегия за лятото, ще бъде предоставена нашата стратегия по-късно през сезона.

Преди следващия мач не искам да мисля за отсъствието на Колев от Клумовград, той е добър футболист, но ние трябва да се настроим и да си изиграем мача според нашите планове. При такава публика, тя дава страхотна енергия на нашите играчи и вярвам, че на Герена заедно ще победим“, каза още Костов в ефира на Диема.

  Сподели
101