Левски превзе и Пазарджик


FUTBOL-TV

Левски превзе и Пазарджик

Левски затвърди отличната си форма с трета поредна победа от началото на втория полусезон. "Сините“ надделяха над Хебър с 1:0 с истински шедьовър на новото попълнение Фабио Лима. Така тимът на Николай Костов успя да се реваншира за отпадането в Пазарджик от турнира за Купата на България.

Николай Костов избра Хосе Кордоба за заместник на наказания Цунами на левия фланг на защитата. Левски започна активно мача. Още в 3-ата минута "сините“ стигнаха до корнер, след който Охене пробва далечен удар, но твърде силен и над гредата.

В 11-ата минута Джевад Ел Джемили пробва центриране в наказателното поле, но топката тупна коварно и се наложи Дебърлиев да я избива с мъка в корнер. В 15-ата минута "сините“ разиграха прекрасна атака. Марин Петков бе изведен отляво, нахлу в наказателното поле и подаде към Патрик-Габриел Галчев, който се бе озовал в чиста позиция в наказателното поле. Десният бранител стреля, но вложи твърде много сила. Малко по-късно Пламен Андреев бе напът да направи голяма грешка, след като тръгна да изнася към Охене, който обаче имаше на гърба си двама играчи на Хебър и с много мъка успя просто да изчисти в корнер. В 21-ата минута Джемили проби през центъра, ударът му бе блокиран, но топката попадна в Марин Петков, който без да се бави шутира покрай страничната греда. В 30-ата минута "сините“ направиха поредна хубава многоходова атака. Охене и Джемили разиграха през центъра, топката мина през Рикардиньо и стигна до Лима на десния фланг, който с едно движение премести топката на левия си крак и шутира силно, но неточно.

В 39-ата минута Ван дер Каап пробва удар от над 30 метра, но успя максимално да затрудни Петър Дебърлиев, който изби в корнер. Секунди при късото изпълнение на корнер Лима бе задържан и препънат от играч на Хебър, но Драгомир Драганов остана безмълвен. Валентин Железов на ВАР също не даде сигнал за преразглеждане и така дузпа не последва.

Второто полувреме започна както завърши и първото – с натиск на "сините“. В 51-ата минута Левски направи поредна добра атака отляво, като Джемили изведе на скорост Марин Петков и крилото стреля, но Дебърлиев спаси. Като цяло играта на тима минаваше почти изцяло по левия фланг, докато отдясно Лима бе по-пасивен в тази среща.

В 58-ата минута като от нищото "сините“ бяха залети с леден душ. Току-що влезлият Атанас Кабов получи топката на десния фланг, напредна и върна към абсолютно непокрития Ангел Бастунов, който реализира. В ситуацията обаче се оказа, че е имало засада на Кабов и попадението бе отменено. Секунди по-късно Левски можеше да поведе. Рикардиньо тръгна с топката успоредно на голлинията, мина през бранител и стреля, но покрай гредата.

В 69-ата минута Рикардиньо можеше да вкара куриозен гол. Галчев центрира добре към Кристиян Димитров, който не успя да стреля, а вече падналия Рикардиньо пробва да добута с глава, но не успя. В 73-ата минута Хебър при една от редките си атаки можеше да вкара гол. Бастунов получи пас-близнак като при отменения гол, но отдясно и този път стреля неточно.

В ответната атака Фабио Лима откри за Левски. Мислович подаде към Фабио Лима, който направи няколко крачки и с фантастичен удар откри – 0:1.

До края на мача "сините“ играха доста умно и успяха да запазят резултата без да допускат кой знае какви положения пред своята врата. В добавеното време за втори път тимът можеше да получи дузпа за препъване на Асен Чандъров, но такава не последва. Лошата новина бе контузията, която получи Илиян Стефанов и се наложи да бъде изнесен на носилка. Така или иначе обаче Левски записа трета поредна победа от началото на втория полусезон в шампионата.

Хебър – Левски 0:1

0:1 Фабио Лима 74′

  Сподели
136