ЦСКА с лесна победа срещу 10 от Берое (видео)


FUTBOL-TV

ЦСКА с лесна победа срещу 10 от Берое (видео)

Навръх националния празник (3-ти март) ЦСКА победи с 3:0 отбора на Берое Стара Загора. В мач от 23-ия кръг на Първа лига, който се игра на стадион "Васил Левски" точни за "армейците" бяха на два пъти Станислав Шопов (3' и 48') и Матиас Фаетон в 32-ата минута.

Заради контузия, получена в мача с Арда за Купата на България, двубоят пропусна защитникът Иван Турицов.

ЦСКА започна вихрено и още в 3-ата минута поведе с 1:0. След изпълнение на корнер Тибо Вион центрира отдясно, топката попадна в Станислав Шопов, който изпрати мощно топката в горния десен ъгъл на вратата.

В 17-ата минута гостите останаха с човек по-малко, след като капитанът на "заралии" Франко Рамос бе изгонен с директен червен картон за груби действия срещу Фернандо Каранга.

С човек повече "червените" упражниха натиск, а действията им се увенчаха с успех през 32-ата минута, когато резултатът бе удвоен. С елегантен пас Станислав Шопов изведе Матиас Фаетон, който с диагонален удар по земята не остави шанс на вратаря на Берое.

Малко по-късно капитанът на "армейците" Юрген Матай бе заменен принудително, след като получи болки в дясното бедро. На негово място се появи Енес Махмутович.

До края на първото полувреме "червените" контролириха събитията на терена и се оттеглиха с аванс 2:0.

При подновяването на второто полувреме Амос Юга отстъпи мястото си на Улаус Скаршем.

ЦСКА започна толкова вихрено втората част, колкото и първата, като отново след 3 минути игра резултатът се покачи на 3:0, а Станислав Шопов отбеляза втория си гол в мача. След подаване на Скаршем норвежецът намери Матиас Фаетон в наказателното поле, който върна топката на дузпата и оттам младият полузащтник не сбърка.

В 67-ата минута се извършиха още две смени за ЦСКА. В игра се появиха Тобиас Хайнц и Данило Асприля, а Джонатан Линдсет и Матиас Фаетон напуснаха терена.

Възпитаниците на Нестор Ел Маестро продължиха да атакуват активно и със сериозни ситуации за гол се разминаха Данило Асприля и Тобиас Хайнц.

В 77-ата минута и последната смяна за ЦСКА стана факт. Под бурните аплодисменти на публиката, Станислав Шопов отстъпи мястото си на Емануел Шакич.

В заключителните минути на срещата Фернандо Каранга бе много близо до гол, но негов удар покрай стражът на гостите мина на сантиментри от десния страничен стълб. До последния съдийски сигнал ЦСКА диктуваше случващото се на терена, като в крайна сметка мачът завърши с класическото 3:0 за "армейците".

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
113