Марин Петков: Левски играе най-приятния футбол в България


FUTBOL-TV

Марин Петков: Левски играе най-приятния футбол в България

"Левски играе най-приятния за окото футбол в България и може да победи всеки", заяви нападателят на отбора Марин Петков преди третия пролетен кръг в първенството. Той добави, че целта на "сините" в момента е класиране в евротурнирите, но те са способни на много повече.

Левски започна пролетния полусезон с две победи и в понеделник ще гостува на Хебър Пазарджик, който отстрани "сините" в турнира за Купата на България. 

"Лесен мач няма. Ако не си подготвен, всеки двубой може да бъде труден. Аз мисля, че ние сме отборът, който играе най-приятен за окото футбол. Ако сме на 100%, можем да победим всеки. Целта ни е Европа, но може да постигнем и нещо повече. Това зависи от моментната ни форма", заяви Петков.

"Хебър е един от солидните отбори в първенството и имат добър треньор. Не можем да си позволим подценяване, а и имаме да им връщаме за купата".

През зимата Левски се раздели с титулярите Уелтън, Роналдо, Дарлан и Жереми Петрис, а капитанът Андриан Краев е с изтичащ договор и е извън първия състав. Феновете се опасяваха, че пролетният дял ще започне трудно, но "сините" се справят добре и без половин отбор. Халфът Джавад Ел Джемили вярва, че играчите на Левски са способни да се адаптират към новите реалности.

"Напуснаха ни важни футболисти, но ние продължихме да работим с тези, които останаха. Най-важното нещо е да се адаптираме към всяка тактика и мисля, че имаме играчите за това. Хората мислеха, че ще ни бъде трудно, но ние продължаваме да печелим", заяви той.

"В нашия клуб мислим мач за мач и знаем, че можем да играем срещу всеки. Ние сме Левски и ще го покажем. Просто ни трябва постоянство и вярвам, че ще стигнем без никакъв проблем до местата в европейските турнири. Знаем какво искаме и знаем как да го постигнем".

Левски също така привлече доста футболисти, а последният трансфер бе извършен късно снощи. В отбора пристигна Франсиско Евертон Мота де Кастро-Бала, известен просто като Евертон. Той играе на позицията на Марин Петков, който обаче не е притеснен за мястото си в отбора.

"Конкуренцията е хубаво нещо и за мен няма проблем, че сме взели футболист на моята позиция", категоричен е той.

  Сподели
87