Лудогорец аут от евротурнирите


FUTBOL-TV

Лудогорец аут от евротурнирите

Лудогорец отпадна от европейските клубни турнири. Разградчани загубиха от Сервет с 0:1 в Разград и приключиха с участието си в Лига на конференциите.

Груба грешка на Клод Гонсалвеш в шестата минута, който се оказа и фатална за разградчани, позволи на швейцарците да открият резултата чрез Тимоти Коня. Така отборът от Женева записа първа победа на българска земя в историята си, след загубите от Славия и ЦСКА през ХХ век.

Иначе на стадиона в Разград бяха лидерът на ГЕРБ - Бойко Борисов, както и певецът Веселин Маринов.

Още в 6-ата минута гостите от Женева откриха резултата. Тимотее Коня внимаваше, видя грешния пас на Клод Гонсалвеш назад, открадна топката и сам срещу вратаря Серджио Падт я прокара между краката му.

В 12-ата минута домакините можеха да върнат гола. След пробив на Текпетей топката стигна до защитника Сон, който обаче ритна неточно в аут. Кайо Видал също получи центриране от дясно от Текпетей само три минути след това, но ударът му беше блокиран. Лудогорец продължи да атакува и текпетей можеше да вкара в 20-ата минута, но изстрелът му от 10-12 метра беше блокиран от бранител. Натискът на домакините обаче отслабна в края на частта и единствено слаб удар на Пьотровски беше видян от публиката.

Пет минути след началото на второто полувреме Лудогорец можеше да изравни, но Квадво Дуа пропиля страхотен шанс при центриране от ъглов удар. Той скочи високо точно навреме, за да засече, но не успя да насочи добре в мрежата. При добавката и Сонко Сундберг не беше томен. Само след три минути вратарят Фрик спаси удар на Кайо Видал. Гостите отговориха с неточен удар на Енцо Кривели в 63-ата минута.

В 70-ата минута Кайо Видал пропусна страхотно положение. Той беше изведен по диагонала с пас от дълбочина сам срещу вратаря. Крилото на разградчани тръгна на скорост, но ударът му беше слаб и в периметъра на вратаря Фрик, който спаси. Последва нов пробив до аутлинията на Бърнард Текпетей и центриране към точката за изпълнение на дузпа. Ганайското крило се справи отлично, но нямаше негов съотборник на точното място в точното време.

Съвсем накрая и малко преди да бъде заменен Антунес от гостите дори можеше да направи победата им по-убедителна, но ударът му от дясно по диагонала беше спасен от вратаря Падт.

  Сподели
212