Дерменджиев: Важното е да сме победители, а не колко ситуации ще направим


FUTBOL-TV

Дерменджиев: Важното е да сме победители, а не колко ситуации ще направим

Старши треньорът на Лудогорец - Георги Дерменджиев говори преди мача-реванш със Сервет от плейофния кръг на турнира на УЕФА Лига на Конференциите.

Той подчерта, че не се интересува дали отборът му ще създаде много на брой голови положения, но иска да бъде краен победител. Първият двубой край Женевското езеро завърши при резултат 0:0, така че равенство в редовните 90 или 120 минути не устройва нито един от двата тима.

"В Женева теренът не беше много добър, но ние не се оправдаваме с това нещо. Надяваме се, че доброто състояние на игрището в Разград ще ни помогне. Не знам дали създаваме или не достатъчно голови положения. За нас е важно ние да сме крайни победители, а не колко ситуации ще направим в мача, започна опитният специалист.

Лудогорец изигра вече три официални срещи и Дерменджиев смята, че утре ритъмът на игра на тима ще бъде по-различен. "Не мисля, че утрешната среща ще бъде чак толкова коренно различна в сравнение с първата. Защото ние като противници се познаваме добре и се надяваме, че ще стане един добър мач. Резултатът 0:0 от първия мач беше добър за нас, но аз мисля, че мачът си остава 50 на 50. Сервет е един много добър отбор, много добре комплектован. Не му пречи да играе като домакин или като гост, но е вярно, че ние сме домакини и това е важно", каза още Дерменджиев.

"Трябва да бъдем много умни утре. Мисля, че това не е достатъчно, но е важен момент. Съперникът е добър отбор и ние се съобразяваме с това нещо, но мисля, че имаме много добри шансове да продължим. Действително, теренът в Женева не беше добър, но нашият е, така че се надявам да ни помогне", добави опитният специалист.

Добрата новина за него е, че няма контузени футболисти извън трайно намиращия се извън състава Антон Недялков. Ивайло Чочев, който беше привлечен преди дни от ФК ЦСКА 1948 и вече изигра 45 минути за първенство, пък няма как да бъде картотекиран. Всички останали обаче са добре и са на разположение.

"Аз предпочитам отборът да играе равномерно и като домакин, и като гост. Но у дома наистина чувстваме подкрепата на нашата публика и тя ни носи по-голямо самочувствие", каза още специалист.

  Сподели
103