10 от Левски си тръгнаха с 3 точки от Благоевград


FUTBOL-TV

10 от Левски си тръгнаха с 3 точки от Благоевград

Левски се наложи с 2:1 като гост на Пирин в Благоевград в първи мач и за двата тима за този полусезон. "Сините" бяха по-активни и заслужено се поздравиха с успеха, макар че играха едно полувреме с човек по-малко.

Гостите стигнаха до ранен гол. Патрик-Габриел Галчев изпълни силен тъч в наказателното поле, където Асими Фадига се опита да отклони топката към Рикардиньо. Бразилецът майсторски отправи удар от трудна позиция, който бе избит от Максим Ковальов, но при добавката Марин Петков откри резултата след седем минути игра.

Авансът на гостите престоя само девет минути, след като "орлетата" изравниха резултата след отлична контраатака. Топката беше пратена вдясно по нападението след грешка на Рикардиньо. Абу даде дясно към Полонски, който върна за Асен Дончев. Даденият под наем от ЦСКА футболист даде перфектен пас към Юго Комано, който се озова сам срещу Андреев и с левия крак матира стража на "сините" - 1:1.

Ситуацията за Левски се влоши, след като панамският защитник Хосе Кордоба беше принуден да фаулира откъсващия се Юго Комано. Първоначално реферът Никола Попов показа жълт картон на бранителя, предизвиквайки гнева на екзалтираната публика на "орлетата". Асистентите му на ВАР обаче го накараха да прегледа съприкосновението и секунди по-късно арбитърът реши да изгони футболиста на Левски.

В 40-ата минута "сините" отново поведоха в резултата след огромна грешка на Моду Диане. Защитникът на Пирин реши да дриблира на метър от голлинията. Рикардиньо го притисна и успя да чукне топката в мрежата на Максим Ковальов, който нямаше шанс да реагира. Това бе и последната интересна ситуация за първата част. 

След почивката по-чистите положения бяха за Левски, но Ковальов се отчете с добри намеси. Асен Дончев пък тормозеше най-много отбраната на Левски и се отчете с още няколко перфектни подавания, но неговите съотборници не успяха да реализират втори гол. Така победата отиде на сметката на гостите.

  Сподели
124